Ισραήλ: Περισσότεροι από τους μισούς βαριά νοσούντες με COVID-19 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι

Date: 22/08/2021 Time: 11:00

Του Lorenz Duchamps

Στο Ισραήλ σχεδόν το 60% από τους 514 ασθενείς της χώρας που νοσηλεύονται επί του παρόντος με σοβαρά συμπτώματα του ιού του ΚΚΚ είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με έκθεση της 16ης Αυγούστου.

Τα στοιχεία γνωστοποιήθηκαν καθώς οι γιατροί ενημερώνονται συνεχώς για το ποιοι εμβολιασμένοι ασθενείς είναι πιο ευάλωτοι να νοσήσουν σοβαρά, καθώς τα εμβόλια COVID-19 με την πάροδο του χρόνου παρέχουν όλο και λιγότερη προστασία.

«Υπάρχουν τόσες πολλές λοιμώξεις και οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Uri Shalit, βιοπληροφορικός στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ, ανέφερε ο ιστότοπος Science.

Στην πλειοψηφία των ασθενών που αντιμετώπισαν σημαντικές λοιμώξεις, περίπου το 87 % ήταν 60 ετών και άνω και είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες.

Η Noa Eliakim-Raz, επικεφαλής του τμήματος COVID-19 στο Ιατρικό Κέντρο Rabin στην πόλη Πετάχ Τίκβα, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων εμβολιασμένων ασθενών ήταν μεγάλης ηλικίας, σε κακή κατάσταση υγείας και σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονταν νοσηλευτική φροντίδα πριν από τη μόλυνση.

Το Ισραήλ συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού στον κόσμο, με περίπου 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους – ή το 78% άνω των 12 ετών – να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η συντριπτική πλειοψηφία έλαβε το εμβόλιο της Pfizer. Ωστόσο, η χώρα εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στον κόσμο, δυνητικά ένα σημάδι φθίνουσας ανοσίας των εμβολίων καθώς η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί σε όλη τη χώρα.

Τα νέα κρούσματα στο Ισραήλ παρουσίασαν σταθερή αύξηση από τα μέσα Ιουλίου, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι η πλειοψηφία είναι μη εμβολιασμένα παιδιά, σημειώνοντας ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι ακόμα πιο πιθανό να καταλήξουν στο νοσοκομείο ή να πεθάνουν.

Η Δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι, επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις 18 Αυγούστου, ότι τρεις πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 φθίνει με την πάροδο του χρόνου. Παρόλο που η προστασία από τον θάνατο και τη νοσηλεία «καλά κρατεί», η αποτελεσματικότητα των εμβολίων «εξασθενεί».

«Παρόλο που τα εμβόλιά μας λειτουργούν αυτή τη στιγμή καλά για να αποτρέψουν τις νοσηλείες, βλέπουμε σχετικά αποδεικτικά στοιχεία για μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου και στην μετάλλαξη Δέλτα», δήλωσε η Ουαλένσκι .

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των Ισραηλινών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναπόφευκτη, και τώρα έχει γίνει κεντρικό θέμα στην παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το εάν οι χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού πρέπει να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων COVID-19 και σε ποιους ανθρώπους.

Το Ισραήλ άρχισε να κάνει ενισχυτικές δόσεις σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω τον Ιούλιο.  Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν μέχρι στιγμής περιορίσει τις αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σε ηλικιωμένους και άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου βασίζεται στην ανησυχία ότι με την πάροδο του χρόνου τα εμβόλια θα παρέχουν όλο και λιγότερη προστασία, ακόμα και σε νεαρά άτομα. Οι αναμνηστικές δόσεις θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους Αμερικανούς από τον Σεπτέμβριο.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά άλλες χώρες και [ανησυχούμε] ότι θα δούμε κι εμείς αυτό που γίνεται στο Ισραήλ, όπου επιδεινώνονται οι λοιμώξεις με την πάροδο του χρόνου μεταξύ των εμβολιασμένων», δήλωσε η Ουαλένσκι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 18 Αυγούστου, εξηγώντας γιατί οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνιστούν τώρα αναμνηστικές δόσεις στους Αμερικανούς οκτώ μήνες αφότου έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια Pfizer ή Moderna.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Το Reuters και το NTD News συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page