Ισραήλ: Ο στρατός πραγματοποίησε μια «σχετικά μεγάλη χερσαία επιχείρηση» στη Λωρίδα της Γάζας

Date: 26/10/2023 Time: 10:06

Πρόκειται για τη «μεγαλύτερη εισβολή που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα» από την έναρξη των εχθροπραξιών, στις 7 Οκτωβρίου

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν μια «σχετικά μεγάλη εισβολή» στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην πρώτη επίσημη παραδοχή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας για καταδρομική επιδρομή με άρματα εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Οπως μετέδωσε το Ισραηλινό Στρατιωτικό Ραδιόφωνο σήμερα το πρωί, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισβολή που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα από την έναρξη των εχθροπραξιών, στις 7 Οκτωβρίου. 

Οπως διευκρινίστηκε, στην επιχείρηση αυτή στόχος ήταν να πληγούν θέσεις της Χαμάς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, ο στρατός βρίσκεται πλέον σε ισραηλινό έδαφος. 

Ισραήλ: Ο στρατός πραγματοποίησε μια «σχετικά μεγάλη χερσαία επιχείρηση» στη Λωρίδα της Γάζας-1
Φωτ.: Israel Defense Forces/Handout via REUTERS 
Ισραήλ: Ο στρατός πραγματοποίησε μια «σχετικά μεγάλη χερσαία επιχείρηση» στη Λωρίδα της Γάζας-2
Φωτ.: Israel Defense Forces/Handout via REUTERS 

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ έχει προαναγγείλει από τα πρώτα 24ωρα των εχθροπραξιών χερσαία επίθεση στο μικρό και συνωστισμένο αυτόν παλαιστινιακό θύλακο, δίνοντας μάλιστα εντολή εκκένωσης του βόρειου τομέα του στους Παλαιστινίους. 

Ωστόσο, παρότι στα σύνορα με τη Γάζα έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός χερσαίων δυνάμεων και ο στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, αναμένει πολιτική εντολή για την έναρξη της επιχείρησης, η εισβολή έχει καθυστερήσει. 

Όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή. 

Στον σχεδιασμό του το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη την προσπάθεια αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Γάζας, αλλά και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. 

Ως προς τους στόχους της χερσαίας επίθεσης, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, έχει δηλώσει πως η εκστρατεία του στρατού στη Γάζα «μπορεί να διαρκέσει ένα μήνα, δύο ή τρεις, αλλά στο τέλος δεν θα υπάρχει πλέον Χαμάς».

Πηγές: Reuters, kathimerini.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...