Ισλαμικό κάλεσμα για προσευχή σε γειτονιά της Μινεάπολης 5 φορές την ημέρα

Date: 26/04/2020 Time: 13: 10

Η Ισλαμική έκκληση για προσευχή θα πραγματοποιείται με τον παραδοσιακό τρόπο 5 φορές την ημέρα στη γειτονιά Cedar-Riverside στην Μινεάπολη, από την έναρξη του Ραμαζανίου μέχρι το τέλος της Μουσουλμανικής γιορτής τον Μάιο.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί στην Μινεσότα το κάλεσμα για προσευχή, το οποίο μεταδίδεται μόνο από τεμένη σε Μουσουλμανικά έθνη.

Η συμφωνία, εγκρίθηκε από το Δήμαρχο της Μινεάπολης, Jacob Frey, φίλο και υποστηρικτή της Ilhan Omar, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Αμερικανικών – Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) της Μινεσότα και το Τζαμί Dar Al – Hijrah.

«Σε μία εποχή όπου η φυσική απόσταση απαιτεί να προσευχόμαστε χωριστά, είναι καθήκον των ηγετών να δημιουργήσουν μία αίσθηση σύμπνοιας, όπου μπορούν», ανέφερε ο Frey σε δελτίο Τύπου. «Το Adhan (η έκκληση για προσευχή), παρέχει αλληλεγγύη και άνεση, που είναι σημαντικά σε μια περίοδο κρίσης».

Η γειτονιά Cedar-Riverside φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς Μουσουλμάνων στη Μινεσότα. Η πλειοψηφία προέρχεται από χώρες της Ανατολικής Αφρικής, όπως η Σομαλία και η Αιθιοπία.

Ο Ιμάμης Sharif Mohamed από το Τζαμί Dar Al – Hijrah, ανέφερε ότι το Μουσουλμανικό κάλεσμα για προσευχή, είναι ένας τρόπος να υπενθυμίσει στους πιστούς ότι «δεν είναι μόνοι», ακόμα και αν έχουν περάσει εβδομάδες μέσα στα σπίτια τους.

«Είναι μία επανασύνδεση, μία ηρεμία, για να δοθεί στον κόσμο η διαβεβαίωση ότι είμαστε μαζί σας», δήλωσε ο Mohamed. «Αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε».

«Η μετάδοση των Μουσουλμανικών προσευχών σε μία Αμερικανική πόλη, είναι ασυνήθιστη, αλλά όχι πρωτοφανής», ανέφερε ο Jaylani Hussein, διευθυντής του CAIR-Minnesota. Η πόλη Dearborn έχει επιτρέψει τις εκκλήσεις για αρκετά χρόνια, καθώς και η πόλη Paterson ενέκρινε ανάλογο αίτημα το Μάρτιο, σύμφωνα με ειδησεογραφικά ρεπορτάζ.

«Η Μινεάπολη, όμως, είναι λίγο διαφορετική, καθώς οι προσευχές θα μεταδίδονται στην καρδιά μίας μεγάλης Μητροπολιτικής περιοχής», ανέφερε ο Hussein. «Αυτό που συνδέει τις πόλεις με τις εκκλήσεις για προσευχή, είναι ο μεγάλος αριθμός Μουσουλμάνων κατοίκων τους», τόνισε.

«Όπως ιστορικά επιτρέψαμε στις Εκκλησίες να καλούν για προσευχή χρησιμοποιώντας τις καμπάνες, αυτό αποτελεί συνέχεια της ίδιας ελευθερίας που είχαν άλλες θρησκείες», δήλωσε ο Hussein.

Το CAIR παρείχε τη χρηματοδότηση για τον ακουστικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση από το Τζαμί. Το κάλεσμα θα ξεκινά με την ανατολή του ηλίου και θα λήγει το ηλιοβασίλεμα. Θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της 23ης Μαΐου, που θα είναι και το τέλος του Ραμαζανίου.

Πηγή: Star Tribune

Follow us on twitter
Join our Facebook page