ΗΠΑ: Γιατρός λέει ότι απολύθηκε επειδή προσπάθησε να θεραπεύσει ασθενείς COVID-19 με ιβερμεκτίνη

Date: 16/12/2021 Time: 11:24

Του Jack Phillips

Ένας γιατρός από το Μισισιπή δήλωσε ότι απολύθηκε επειδή προσπάθησε να θεραπεύσει ασθενείς COVID-19 με ιβερμεκτίνη, η οποία έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη θεραπεία παρασίτων, παρόλο που το εν λόγω νοσοκομείο δήλωσε ότι δεν ήταν υπάλληλος αλλά αντίθετα ανεξάρτητος συνεργάτης.

Ο Δρ. Τζον Γουίτσερ, γιατρός στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Baptist Memorial στο Yazoo City, δήλωσε ότι “του είπαν να μην ξαναγυρίσει” αφού έβγαλε αρκετούς ασθενείς με COVID-19 από την ρεμδεσιβίρη, η οποία έχει εγκριθεί από τον FDA για τη θεραπεία του ιού, και τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν ιβερμεκτίνη.

«Με εξέπληξε πολύ το γεγονός ότι ουσιαστικά μου είπαν να μην επιστρέψω στο τέλος της ημέρας», δήλωσε ο Γουίτσερ στο podcast του Stew Peters. «Αυτοί οι ασθενείς ήταν υπό την άμεση φροντίδα μου και έτσι θεώρησα ότι το να τους βγάλω από την ρεμδεσιβίρη και να τους δώσω ιβερμεκτίνη ήταν το σωστό εκείνη τη στιγμή».

Το Baptist Memorial δήλωσε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι ο Γουίτσερ “δεν ασκεί πλέον την ιατρική ως ανεξάρτητος γιατρός” στις εγκαταστάσεις του Yazoo City, προσθέτοντας ότι ήταν ανεξάρτητος συνεργάτης και όχι υπάλληλος στις εγκαταστάσεις.

Το νοσοκομειακό σύστημα δήλωσε ότι ακολουθεί “τα πρότυπα φροντίδας που συνιστώνται από την επιστημονική κοινότητα και την ιατρική μας ομάδα για την πρόληψη και τη θεραπεία της COVID-19”, όπως τα εμβόλια και οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα.

Ωστόσο, ο Γουίτσερ είπε ότι εργαζόταν στα επείγοντα περιστατικά του Baptist Memorial όταν έφτασαν τρεις νέοι ασθενείς με COVID-19 στις 10 Δεκεμβρίου. Τους συνταγογραφήθηκε ρεμδεσιβίρη, αλλά ο Γουίτσερ δήλωσε ότι έχει ανησυχίες σχετικά με το φάρμακο.

«Ήμουν εκεί στο νοσοκομείο για τρεις συνεχόμενες ημέρες στα επείγοντα περιστατικά και έτσι θεώρησα ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω την ιβερμεκτίνη σε αυτούς τους ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τους οποίους παρακολουθούσα πολύ στενά και να δω πόσο καλά δούλευε», δήλωσε ο Γουίτσερ.

Το νοσοκομείο δεν μπορούσε να συνταγογραφήσει ιβερμεκτίνη, είπε, προσθέτοντας ότι έπρεπε να καλέσει ένα τοπικό φαρμακείο. Το φαρμακείο, είπε ο Γουίτσερ, παρέδωσε στη συνέχεια το φάρμακο στο νοσοκομείο και άλλαξε τις συνταγές τους από ρεμδεσιβίρη σε ιβερμεκτίνη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γουίτσερ, το Baptist Memorial διέκοψε τις σχέσεις μαζί του πριν προλάβει να χορηγήσει την ιβερμεκτίνη.

«Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά, αλλά δεν θα έλεγα ότι ήταν πειραματικό», δήλωσε. «Υπάρχουν πολλά στοιχεία με ασθενείς εδώ στο Μισισιπή που έλαβαν ιβερμεκτίνη και τα πήγαν καλά».

Έχουν αναφερθεί σοβαρά κρούσματα COVID-19 που ανάρρωσαν από τη νόσο μετά τη λήψη ιβερμεκτίνης, ενός σχετικά φθηνού φαρμάκου σε σύγκριση με την ρεμδεσιβίρη. Ένας δικηγόρος της οικογένειας ενός 71χρονου άνδρα, του Son Ng, δήλωσε στην Epoch Times νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η ζωή του Ng “σίγουρα” σώθηκε από τη λήψη ιβερμεκτίνης “επειδή η κατάστασή του άλλαξε αμέσως μετά” τη λήψη του φαρμάκου.

Το Baptist Memorial δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page