Η Βουλή των ΗΠΑ τιμωρεί για πρώτη φορά το ΚΚΚ για τις βίαιες αφαιρέσεις οργάνων

Date: 28/03/2023 Time: 19:46

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε στις 27 Μαρτίου με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο για την τιμωρία της κομμουνιστικής Κίνας για την αναγκαστική αφαίρεση οργάνων από κρατούμενους συνείδησης, σηματοδοτώντας το πρώτο μη συμβολικό νομοθετικό μέτρο στις Ηνωμένες Πολιτείες που σκοπό έχει την αντιμετώπιση της θηριωδίας.

Το H.R. 1154, που ονομάστηκε Stop Forced Organ Harvesting Act of 2023, πέρασε με 413 ψήφους έναντι 2. Στόχος του είναι να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στη φρικιαστική αυτή πράξη και απαιτεί την ετήσια υποβολή κυβερνητικών εκθέσεων σχετικά με τέτοιες δραστηριότητες που γίνονται σε κάθε ξένη χώρα.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Κρις Σμιθ, κύριος υποστηρικτής του νομοσχεδίου, επέστησε την προσοχή στις κυρώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για όσους διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται σε εξαναγκαστική συλλογή οργάνων: αστική ποινή έως 250.000 δολάρια και ποινική ποινή έως 1 εκατομμύριο δολάρια και 20 χρόνια φυλάκισης.

«Δεν αστειευόμαστε», δήλωσε ο Σμιθ στην Epoch Times πριν από την ψηφοφορία. «Πρόκειται για φρικαλεότητα, για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και για έγκλημα πολέμου, διότι πρόκειται για πόλεμο κατά αθώων ανθρώπων στην Κίνα, και ο [Κινέζος ηγέτης] Σι Τζινπίνγκ είναι άμεσα υπεύθυνος, αλλά και όσοι εμπλέκονται οικειοθελώς σε αυτό θα θεωρηθούν υπεύθυνοι».

EpochImages 3760720946 xl 1200x800 1
Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Κρις Σμιθ στο Καπιτώλιο στις 10 Μαρτίου 2020. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Αντιπρόσωπος Σούζαν Γουάιλντ, τόνισε την απαίτηση ετήσιας αναφοράς στο νομοσχέδιο, η οποία, όπως είπε, θα εξασφαλίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες «μια τεκμηριωμένη εκτίμηση σχετικά με το μέγεθος και την επικράτηση αυτού του προβλήματος».

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας, δεν μπορούμε να πιστέψουμε το Πεκίνο για το τι κάνει και τι δεν κάνει», είπε. «Πρέπει να ερευνήσουμε και πρέπει να επαληθεύσουμε».

«Δεν πρέπει ποτέ να αποστρέφουμε το βλέμμα μας από την αδικία και την καταστολή όπου κι αν λαμβάνει χώρα».

Στοιχειωμένες αναμνήσεις

Η είδηση της ψήφισης του νομοσχεδίου ήταν ενθαρρυντική για πολλούς επιζώντες από τις διώξεις του καθεστώτος κατά της πίστης τους, οι οποίοι έχουν καταφύγει στην Αμερική για να βρουν καταφύγιο, όπως στην περίπτωση του Χαν Γιου, ασκούμενη της διωκόμενης ομάδας του Φάλουν Γκονγκ, η οποία έχει θεωρηθεί ως η κύρια ομάδα θυμάτων του παράνομου εμπορίου οργάνων του καθεστώτος.

GettyImages 1044068124 1200x794 1200x794 1
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σκηνοθετούν μια αναπαράσταση της αφαίρεσης οργάνων από φυλακισμένους ασκούμενους στην Κίνα, κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στη Βιέννη την 1η Οκτωβρίου 2018. (Joe Klamar/AFP via Getty Images)

Η πνευματική πρακτική, η οποία περιλαμβάνει ηθικές διδασκαλίες βασισμένες στις αρχές της αλήθειας, της καλοσήνης και της ανεκτικότητας, μαζί με πέντε διαλογιστικές ασκήσεις, γνώρισε σημαντική δημοτικότητα για τα οφέλη της στην υγεία και την ηθική στην Κίνα τη δεκαετία του 1990, προσελκύοντας τελικά περίπου 70 έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Αντιλαμβανόμενο αυτή τη δημοτικότητα ως απειλή για τον έλεγχό του, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) ξεκίνησε μια εκστρατεία εξόντωσης το 1999, με αποτέλεσμα να συλληφθούν εκατομμύρια οπαδοί και να χάσουν τη ζωή τους άγνωστος αριθμός ανθρώπων από σκλαβοπάζαρα, βασανιστήρια και άλλες κακοποιήσεις τα τελευταία 23 χρόνια.

Το 2019, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο στο Λονδίνο κατέληξε στο συμπέρασμα, μετά από μια πολυετή έρευνα, ότι η αναγκαστική αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται στην Κίνα εδώ και χρόνια «σε σημαντική κλίμακα», με τους κρατούμενους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να αποτελούν την κύρια πηγή οργάνων. Η τελική του απόφαση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του επόμενου έτους, η οποία περιελάμβανε 300 σελίδες καταθέσεων μαρτύρων και εισηγήσεων, διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η πρακτική αυτή έχει σταματήσει».

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...