Η συνεκμετάλλευση είναι προδοσία

Date: 22/02/2023 Time: 11:25

Οι πρώτες «τροχιοδεικτικές» βολές εναντίον των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έγιναν από την Ντόρα Μπακογιάννη, που σε συνέντευξή της τάχθηκε υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους, λέγοντας ότι για εκείνη το θέμα δεν αποτελεί «ταμπού».

Μετά την κυρία Μπακογιάννη είχαμε δηλώσεις υπέρ της συνεκμετάλλευσης από διάφορους παράγοντες του δημόσιου βίου, όπως καθηγητές, σχολιαστές σε ΜΜΕ και πολιτικούς. Ενας από τους όψιμους οπαδούς αυτής της ολισθηρής για τα εθνικά μας ζητήματα οδού είναι ο πρώην βουλευτής και αρχηγός κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, που είπε σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τη συνεκμετάλλευση: «Κάτω από κάποιους όρους όλα συζητιούνται. Θα ήταν πολύ εγωιστικό να επιβάλουμε εμείς σ’ όλο τον κόσμο ότι είναι μια κλειστή λίμνη».

Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν συμφέρει την Ελλάδα ένας πόλεμος με την Τουρκία και ότι η χώρα μας πρέπει να εφαρμόσει την τακτική του 4ου μ.Χ. αιώνα, όταν η ανατολική αυτοκρατορία υποκατέστησε στην εξουσία τη Ρώμη! Κοντολογίς, συνεργαζόμενοι με τους Τούρκους να διεισδύσουμε στο κράτος τους και να καταλήξουμε να το ελέγχουμε. Φυσικά, αυτό που θεωρεί ως «λύση» ο κ. Καρατζαφέρης είναι απολύτως εξωπραγματικό. Αυτή η συνταγή της «διείσδυσης» στις δομές εξουσίας της Τουρκίας απέτυχε παταγωδώς στην εφαρμογή της και στο παρελθόν, όταν ο Ελληνισμός είχε ισχυρό πληθυσμιακό έρεισμα στα εδάφη τα οποία τώρα κατέχει αυτό το κράτος-συμμορία. Αρα, μια τέτοια απόπειρα αυτή την εποχή θα φάνταζε κάτι περισσότερο από άστοχη. Θα φαινόταν και θα ήταν αστεία.

Πέρα από τις γραφικότητες που ακούγονται δεξιά και αριστερά και το παράλογο δίλημμα «πόλεμος ή παράδοση τμήματος των ελληνικών δικαιωμάτων στην Τουρκία», υπάρχει η πραγματικότητα – κι αυτή μας επιβάλλει να μην υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό στις «σειρήνες» του ενδοτισμού και του εξευμενισμού του θηρίου.

Όχι μόνο δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, αλλά οφείλουμε να προχωρήσουμε με θάρρος μπροστά. Η Τουρκία πρέπει να πιεστεί τώρα, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, να αναγνωρίσει το σύνολο των ελληνικών θέσεων.

Η συνεκμετάλλευση είναι προδοσία.

Πηγή: dimokratia.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...