Η Πρόεδρος της αστο-γυφτοδημοκρατίας μας, δεν είπε κουβέντα για τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Μέρκελ

Date: 29/10/2021 Time: 12:37

Περί ανέμων και υδάτων μίλησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, την οποία υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Μία μέρα μετά την την 28η Οκτωβρίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είπε ούτε κουβέντα για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όφειλε κατά την συνάντηση της με την καγκελάριο Μέρκελ να επιμείνει στην εθνική γραμμή διεκδίκησης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και τις ρηματικές διακοινώσεις του Ιουνίου 2019 και του Ιανουαρίου 2020, θέτοντας στην Καγκελάριο της Γερμανίας ευθέως το ζήτημα των γερμανικών οφειλών.

Δυστυχώς η κυρία Σακελλαροπούλου απέδειξε ότι είναι ακατάλληλη, καθώς δεν είναι στην «διακριτική ευχέρεια» της προέδρου η αναφορά στην ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και σε ρηματικές διακοίνωσης της ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι υποχρέωση.

Ειδικά όταν η επίσκεψη αυτή γίνεται ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ και η συγκεκριμένη συνάντηση με την πρόεδρο γίνεται μόλις μία ημέρα μετά. 

Αναλυτικά όσα είπε η Κ.Σακελλαροπούλου 

«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδέχομαι μια σπουδαία πολιτικό που διαμόρφωσε σε μεγάλο μέρος την πολιτική της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης για σχεδόν 2 δεκαετίες. Η παραμονή σας στο τιμόνι μιας σημαντικής ευρωπαϊκής δύναμης επί 16 χρόνια είμαι σίγουρη ότι σας έφερε αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις και προκλήσεις αλλά σας πρόσφερε και την ικανοποίηση να συμβάλλατε προσωπικά στην αντιμετώπιση καταστάσεων δύσκολων για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Σας ευχαριστώ προσωπικά για τις προσπάθειες που κάνατε για την διατήρηση των διμερών μας σχέσεων και την φιλεοευρωπαϊκή σας στάση.

Υπήρξαν βεβαίως και στιγμές δυσκολίας και έντασης και ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε θεσμικό επίπεδο και η Ελλάδα κλήθηκε να πληρώσει βαρύ τίμημα και αισθανθήκαμε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνοι. Όλα όσα ζήσαμε συνέβαλλαν στην αλληλοκατανόηση. Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη διατήρησε την συνοχή της. Προσβλέπουμε στην στήριξη της Γερμανίας στα εθνικά μας θέματα και προσβλέπουμε στον διάλογο πάντα στο πλαίσιο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο προϋπόθεση για διάλογο είναι να υπάρχει καλή διάθεση». Η κα Σακελλαροπούλου καταλήγοντας ευχήθηκε στην Γερμανίδα καγκελάριο τώρα που θα αποσυρθεί από την πολιτική να απολαύσει ανθρώπινες στιγμές με τους δικούς της ανθρώπους. 

Η Άνγκελα Μέρκελ απαντώντας στην προσφώνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας είπε: 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είστε και γυναίκα νομίζω ότι θα γίνει κανονικότητα αυτό να υπάρχουν γυναίκες στην πολιτική. Αναφερθήκατε στις σχέσεις μας που έζησαν κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά εδράζονται σε στέρεες βάσεις. πάντα ο διάλογος ήταν το κλειδί για την αναζήτηση και εύρεση λύσης. Βέβαια οι προκλήσεις ήταν διαφορετικές κάθε φορά είχαμε την αποσταθεροποίηση του ευρώ και τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν σε όλες τις χώρες και την Ελλάδα αλλά το μεγάλο θέμα ήταν το μεταναστευτικό. Και μετά αναφερθήκατε στην πανδημία που ήταν μια διαφορετική τύπου πρόκληση. Για την Ελλάδα που είχε περάσει δυσκολίες ήταν καλό που δημιουργήσαμε το ταμείο ανάκαμψης. Αυτό που μας έδωσε δύναμη αυτό το διάστημα ήταν γεγονός ότι πάντα είχαμε την αίσθηση ότι ανήκουμε μαζί. Και νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι και η βασική αίσθηση που πρέπει να έχουμε. Θα παραμείνω ένα πολιτικό άτομο αλλά θα παραδώσω την ευθύνη». 

Η κα Μέρκελ στην συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο. 

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page