Η Πορτογαλία επιστρέφει: Ανοίγουν σχολεία, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία

Date: 12/03/2021 Time: 10:49

Σχεδόν δύο μήνες μετά την επιβολή του lockdown τον Ιανουάριο, για να ανακοπεί η δραματική εξέλιξη της πανδημίας που είχε «γονατίσει» για σχεδόν ενάμισι μήνα τη χώρα, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει σταδιακά να χαλαρώνει τα μέτρα από την επόμενη εβδομάδα. Εμείς πάλι, μετράμε πέντε και συνεχίζουμε…

Βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από την Δευτέρα, είπε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε. Ταυτόχρονα, θα ξανανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Τα εστιατόρια θα επιτραπεί να ανοίξουν τις πόρτες τους τον Μάιο. Το άνοιγμα «θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, με προσοχή και με το σταγονόμετρο» τόνισε ο Κόστα και πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε 15 ημέρες.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page