Η Pfizer προσέλαβε 600 υπαλλήλους λόγω «μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών»

Date: 09/04/2022 Time: 09:21

Του Zachary Stieber

Η Pfizer προσέλαβε 600 υπαλλήλους τους μήνες μετά την έγκριση του εμβολίου COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της «μεγάλης αύξησης» των αναφορών για παρενέργειες που συνδέονται με το εμβόλιο, σύμφωνα με έγγραφο που συνέταξε η εταιρεία.

Η Pfizer «έλαβε πολλαπλές ενέργειες για να βοηθήσει στην ανακούφιση της μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών», σύμφωνα με το έγγραφο. «Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις και λύσεις για τις διαδικασίες και τη ροή εργασιών, καθώς και την αύξηση του αριθμού των συναδέλφων που εισάγουν δεδομένα και επεξεργάζονται υποθέσεις».

Την εποχή που το έγγραφο -από το πρώτο τρίμηνο του 2021- είχε αποσταλεί στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η Pfizer είχε προσλάβει περίπου 600 επιπλέον εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης για να αντιμετωπίσει το αλματώδη αύξηση.

«Κάθε μήνα εντάσσονται περισσότεροι με αναμενόμενο συνολικό αριθμό περισσότερων από 1.800 πρόσθετων πόρων μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021», δήλωσε η Pfizer.

Το έγγραφο είχε τίτλο «σωρευτική ανάλυση των αναφορών ανεπιθύμητων συμβάντων μετά την έγκριση» του εμβολίου της Pfizer που ελήφθησαν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Εγκρίθηκε από τον FDA στις 30 Απριλίου 2021.

Το έγγραφο δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι που η οργάνωση Public Health and Medical Professionals for Transparency μήνυσε τον FDA, αφού ο οργανισμός ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν δεκαετίες για να προσκομίσει όλα τα έγγραφα που αφορούσαν την έγκριση επείγουσας χρήσης που είχε χορηγηθεί στην εταιρεία για το εμβόλιο.

Σύμφωνα με συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Φεβρουάριο, ο FDA πρέπει να παράγει συγκεκριμένο αριθμό σελίδων κάθε μήνα.

Η ανάλυση των αναφορών ανεπιθύμητων συμβάντων αποκαλύφθηκε προηγουμένως στην ομάδα για την υγειονομική διαφάνεια, αλλά ορισμένα τμήματά της είχαν διαγραφεί (pdf), συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των εργαζομένων που προσέλαβε η Pfizer για να αντιμετωπίσει την αλματώδη αύξηση των αναφορών ανεπιθύμητων συμβάντων.

«Ζητήσαμε να αρθούν οι διορθώσεις στη σελίδα 6 της έκθεσης αυτής και ο FDA συμφώνησε χωρίς να δώσει εξηγήσεις», δήλωσε στην Epoch Times ο Άαρον Σίρι, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους ενάγοντες, σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το Γραφείο Ελευθερίας Πληροφοριών του FDA αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωπος του FDA αρνήθηκε να παράσχει σχόλιο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

Οι διορθώσεις είχαν γίνει βάσει του σημείου (β) (4) του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης, ο οποίος επιτρέπει στις υπηρεσίες «να αποκρύπτουν εμπορικά μυστικά και εμπορικές ή οικονομικές πληροφορίες που έχουν ληφθεί από ένα πρόσωπο και είναι προνομιακές ή εμπιστευτικές».

Η μη επεξεργασμένη έκδοση του εγγράφου δείχνει επίσης τώρα ότι περίπου 126 εκατομμύρια δόσεις της Pfizer στάλθηκαν σε όλο τον κόσμο από τότε που η εταιρεία έλαβε την πρώτη άδεια, από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, την 1η Δεκεμβρίου 2020. Οι αποστολές πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Δεν ήταν σαφές πόσες από αυτές τις δόσεις είχαν χορηγηθεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Η Pfizer δεν απάντησε σε ερωτήσεις που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένου του πόσους εργαζόμενους έχει προσλάβει για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων ενεργειών.

Οι εταιρείες που παρασκευάζουν τα άλλα δύο εμβόλια COVID-19 τα οποία έχουν εγκρίνει οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, η Moderna και η Johnson & Johnson, δεν απάντησαν όταν ρωτήθηκαν αν έχουν παρατηρήσει αύξηση των ανεπιθύμητων συμβάντων και αν έχουν προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους για την αντιμετώπιση των αναφορών.

Ο αριθμός των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων, το οποίο διαχειρίζονται από κοινού ο FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έχει αυξηθεί από τότε που εγκρίθηκαν για πρώτη φορά τα εμβόλια.

Τα προβλήματα που συνδέονται με τα εμβόλια περιλαμβάνουν φλεγμονή της καρδιάς, πήξη του αίματος και σοβαρό αλλεργικό σοκ.

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι λένε ότι τα οφέλη των εμβολίων αντισταθμίζουν τους κινδύνους, αλλά ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν όλο και περισσότερο αυτόν τον ισχυρισμό, ιδίως για ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page