Η Μύκονος σε ρυθμό… κορωνοϊού


ΣΤΡΑΤΗΣ ΛΙΜΝΙΟΣ 1 Στρατής Λιμνιός – Δημοσιογράφος

Έκτακτη ανακοίνωση του Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κούκα για προστασία από την επέλαση του ιού. Ζητά αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον αερολιμένα του νησιού.

Δραματικές οι εξελίξεις με την επέλαση του κορωνοϊού που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, επηρεάζει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα με συνεχείς συστάσεις της Πολιτείας για ανάγκη παραμονής στο σπίτι, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Φυσικά από τη λίστα των παράπλευρων συστάσεων δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί και η περαιτέρω ενδυνάμωση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας και όχι μόνο, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό.

Η Μύκονος, το νησί των ανέμων ζει και αυτή στο «πετσί» της, όπως όλοι μας, τις δραματικές συνέπειες του κορωνοϊού, αφού προφανώς δέχεται τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πολιτείας, η καλοκαιρινή σεζόν, μάλλον θα αργήσει να ξεκινήσει. Βέβαια, ο φόβος φυλάει τα έρμα και οι τουρίστες που πιθανόν να επιθυμήσουν να επισκεφθούν το νησι, μάλλον λειτουργεί, αυτή τουλάχιστον την περιοδο, ως πονοκέφαλος, καθώς ο φόβος για τον ιό είναι ορατός. Έτσι, υπό αυτή τη λογική αυτή, ο Δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κούκας, εξέδωσε μία ανακοίνωση, όπου και ζητά να θωρακιστεί η ασφάλεια και ο έλεγχος του αερολιμένα του νησιού. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1 7

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                               Μύκονος, 18-03-2020

ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                                                                

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Επιστολή Δημάρχου στον Υπ. Μεταφορών και Υποδομών για επιπλέον μέτρα προστασίας στον Αερολιμένα Μυκόνου.

Με απώτερο στόχο την πλέον αποτελεσματική θωράκιση του νησιού απέναντι στην πανδημία, σε συνέχεια του αντίστοιχου αιτήματος για μέτρα στην ακτοπλοΐα της Περιφέρειας και των Δήμων του Ν. Αιγαίου, ο Δήμαρχος Μυκόνου απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, ζητώντας να εφαρμοστούν επιπλέον προληπτικές διαδικασίες στον Αερολιμένα της Μυκόνου, για όσο χρονικό διάστημα θεωρείται απαραίτητο, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

 Συγκεκριμένα, προτείνεται να ληφθούν άμεσα, τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

• Να επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τη Μύκονο μόνο των μόνιμων κατοίκων του νησιού.

• Σε περίπτωση μετακίνησης πολιτών οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, αυτοί θα πρέπει να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της μετακίνησης τους προς το νησί.

• Οι επιβαίνοντες στα αεροπλάνα να γνωστοποιούν με υπεύθυνη δήλωση, εκτός των στοιχείων παραμονής τους στο νησί, αν προέρχονται από ταξίδι σε χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα να δηλώνουν από ποια.

• Να πραγματοποιείται απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων στα αεροπλάνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

• Υποχρεωτική αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας από τα πληρώματα των αεροσκαφών.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κουκάς δήλωσε: «Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων του νησιού είναι προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο και κυρίως μέσα από συντονισμένες ενέργειες, ώστε να αποτρέψουμε την ενδεχόμενη διάδοση του ιού στο νησί μας τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούμε ότι κεντρικό ρόλο παίζει η επιπλέον θωράκιση του Λιμένα και  του Αερολιμένα του νησιού κάτι που οφείλουμε να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία».

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ