Η λίστα τύπου «Πέτσα» της ΕΥΔΑΠ – Η (ακόμα) δημόσια εταιρεία ύδρευσης μοίρασε χιλιάδες ευρώ σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Date: 22/03/2023 Time: 12:27

Μία νέα «λίστα Πέτσα» με μοίρασμα χρήματος σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ μέσω της ΕΥΔΑΠ, φέρνουν σήμερα στο φως οι Data Journalists.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δυο λίστες  με πληρωμές της ακόμα δημόσιας ΕΥΔΑΠ σε δεκάδες ΜΜΕ τα τελευταία δυο χρόνια.

Δηλαδή πρόκειται για κρατικό χρήμα που και αυτό μοιράστηκε σε ΜΜΕ για να εξασφαλιστεί το απαραίτητο «λιβάνισμα» αλλά και για να μείνουν ευχαριστημένοι οι «ημέτεροι».

Πρόκειται για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ που δόθηκαν, ως διαφημιστική δαπάνη, σε sites από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 9η Νοεμβρίου 2022 και για ακόμα 532.000 ευρώ που μοιράστηκαν σε εφημερίδες το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2022έως και 11 Νοεμβρίου 2022.

Ο τρόπος που δόθηκαν τα χρήματα της – ακόμα δημόσιας – εταιρείας ύδρευσης πρωτευούσης, προκαλεί σωρεία ερωτημάτων για τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται τα λεφτά των φορολογούμενων.

Στις λίστες παρατηρούνται δεκάδες επιλεκτικές, όσο και υπέρογκες πληρωμές σε συγκεκριμένα ΜΜΕ που δεν συνάδουν ούτε με την δυναμική τους, ούτε με την απήχησή τους στην κοινή γνώμη.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε στην Βουλή την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του… νερού το οποίο πλέον περνά σε ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι θα αποφασίζουν αν θα δίνουν νερό ή όχι στους πολίτες που λόγω οικονομικής ανέχειας καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.

Υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια οι λογαριασμοί νερού θα αυξηθούν κατά 300%!

Θα ήταν σκόπιμο η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να διευκρινίσει με ποια κριτήρια μοίρασε τη διαφημιστική δαπάνη στα ΜΜΕ και γιατί δεν έδωσε ποτέ στην δημοσιότητα τις συγκεκριμένες δαπάνες.

Φυσικά προκύπτει και ένα ακόμα ερώτημα: Αυτό το μάθαμε τώρα για την ΕΥΔΑΠ. Είναι πολύ πιθανό να έχει συμβεί και με άλλους κρατικούς φορείς γιατί έτσι έχει βρεθεί ένας ακόμα τρόπος για να μοιράζεται κρατικό χρήμα σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Πηγή: pronews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...