Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απορρίπτει εκκλήσεις για επαναφορά των περιορισμών COVID-19

Date: 22/10/2021 Time: 10:41

Του Alexander Zhang

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε εκκλήσεις για επαναφορά των περιορισμών για τον COVID-19, λέγοντας ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων είναι πολύ χαμηλότερος από ότι στις αρχές του έτους.

Ο Μάθιου Τέιλορ, γενικός διευθυντής της Συνομοσπονδίας NHS, η οποία εκπροσωπεί ολόκληρο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, προέτρεψε την Τρίτη την κυβέρνηση να εφαρμόσει το λεγόμενο «Σχέδιο Β», μια εφεδρική στρατηγική που περιλαμβάνει μέτρα όπως διαβατήρια εμβολιασμού και υποχρεωτικές μάσκες σε δημόσιους χώρους.

«Ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση να εφαρμόσει το Σχέδιο Β της στρατηγικής της χωρίς καθυστέρηση, καθώς χωρίς προληπτικά μέτρα, κινδυνεύουμε να πέσουμε σε χειμερινή κρίση», ανέφερε. «Επίσης, οι ηγέτες στον τομέα της υγείας πρέπει να κατανοήσουν τι θα συνεπαγόταν ένα “Σχέδιο Γ” εάν τα μέτρα αυτά είναι ανεπαρκή».

Ωστόσο, ο υπουργός Επιχειρηματικής Δράσης Κουάσι Κουάρτενγκ δήλωσε στο BBC Breakfast την Τετάρτη ότι η επιστροφή στην κανονική ζωή είχε «κερδηθεί πολύ σκληρά» και η κυβέρνηση δεν «αισθάνεται ότι ήρθε η ώρα για το Σχέδιο Β αυτή τη στιγμή».

Δήλωσε στο Sky News ότι οι συζητήσεις για περισσότερους περιορισμούς στις διακοπές ήταν «εντελώς άχρηστες».

Παρά την φαινομενικά αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ανέφερε ότι «το κρίσιμο» είναι οι νοσηλείες και οι θάνατοι. «Δόξα τω Θεώ, αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ, πολύ χαμηλότεροι από ότι ήταν, σίγουρα, στην αρχή του έτους».

Ο καθηγητής Στίβεν Ράιχερ, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Πληροφοριών για την Πανδημία σχετικά με τις Συμπεριφορές, η οποία τροφοδοτεί την Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα Εκτάκτων Καταστάσεων (SAGE) της κυβέρνησης, δήλωσε ότι η προοπτική περαιτέρω περιορισμών δεν μπορεί να προεξοφληθεί.

Αλλά ο Κουάρτενγκ δήλωσε στο Sky News ότι θα «απέκλειε» μια περαιτέρω απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, υπήρξαν άνθρωποι που έλεγαν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν περιττή, υπήρξαν και άλλοι άνθρωποι που έλεγαν ότι πρέπει να τη συνεχίσουμε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «σχεδίασε μια πορεία μεταξύ αυτών των δύο άκρων».

Ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην G-7» χάρη στην επιτυχία της κυβέρνησης να κυκλοφορήσει το εμβόλιο και να ανοίξει ξανά την οικονομία.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση δεν έχει «σχέδια» να χρησιμοποιήσει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που καθορίζονται στη στρατηγική της για τον περιορισμό του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

«Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Σε μεγάλο βαθμό θα απαιτηθεί όταν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να κατακλυστεί το NHS. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο», ανέφερε.

Το PA συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...