Η Κίνα αναπτύσσει όπλα ελέγχου του εγκεφάλου

Date: 19/12/2021 Time: 11:00

Η Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της κομμουνιστικής Κίνας βοηθά τον κινεζικό στρατό να αναπτύξει όπλα “ελέγχου του εγκεφάλου”, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έθεσε την Πέμπτη την ερευνητική ακαδημία και άλλα 11 ινστιτούτα της σε έναν “κατάλογο οντοτήτων”, ο οποίος απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να εξάγουν τεχνολογία σε αυτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα ινστιτούτα “χρησιμοποιούν διαδικασίες βιοτεχνολογίας για να υποστηρίξουν τις κινεζικές στρατιωτικές τελικές χρήσεις και τους τελικούς χρήστες, για να συμπεριλάβουν τα υποτιθέμενα όπλα ελέγχου του εγκεφάλου”, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω την αναδυόμενη τεχνολογία.

“Η επιστημονική επιδίωξη της βιοτεχνολογίας και της ιατρικής καινοτομίας μπορεί να σώσει ζωές”, ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.

“Δυστυχώς, η [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] επιλέγει να χρησιμοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες για να επιδιώξει τον έλεγχο του λαού της και την καταπίεση των μελών των εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτικών ομάδων”, είπε, αναφερόμενη στη μεταχείριση του πληθυσμού των Ουιγούρων στη Xinjiang από την Κίνα.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα αμερικανικά εμπορεύματα, τεχνολογίες και λογισμικό που υποστηρίζουν την ιατρική επιστήμη και τη βιοτεχνολογική καινοτομία να εκτρέπονται προς χρήσεις αντίθετες με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η Κίνα ασχολείται με την “επεξεργασία γονιδίων, την ενίσχυση της ανθρώπινης απόδοσης [και] τις διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής”.

Αυτό έρχεται την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις σε άλλες οκτώ κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας για “βιομετρική παρακολούθηση και εντοπισμό εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στην Κίνα, ιδίως της κυρίως μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων στο Σιντζιάνγκ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, έχει οικονομικούς δεσμούς με μία από αυτές τις εταιρείες, την Megvii Technology, η οποία αναπτύσσει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

Πηγή: infowars.com

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page