Η Κεραμέως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού φοιτητών και εκπαιδευτικών

Date: 16/07/2021 Time: 18:37

Mε προϋπόθεση να εμβολιαστούν υποχρεωτικά είναι πιθανόν να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας φοιτητές και εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παρά το γεγονός ότι το πόρισμα της βιοηθικής επιτρέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελμάτων στον τομέα της υγείας και της φροντίδας ευπαθών ομάδων, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστήσει αναγκαστικό τον εμβολιασμό και σε άλλους κλάδους, όπως η εκπαίδευση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πολλές φορές ότι η «απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευση. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό».

Η ίδια χαρακτήρισε το εμβόλιο ως υπερόπλο παρά το γεγονός ότι όπως έχει αποδειχτεί, οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον ιό: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Αναφορικά με την επιστροφή των φοιτητών στις αίθουσες, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι «είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση» και παραδέχτηκε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για εκπαιδευτικούς και φοιτητές. «Θα τα εξετάσουμε όλα»απάντησε στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι αντιλαμβάνεται να προωθείται ο αναγκαστικός εμβολιασμός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ ζήτησε επιστροφή των ανεμβολίαστων φοιτητών με υποχρεωτικό rapid test το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους. 

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page