«Η φυσική ανοσία κερδίζει και πάλι»: Μελέτη αποδεικνύει ότι η ανοσία που προέρχεται από τη μόλυνση είναι πιθανώς ανώτερη από τα εμβόλια COVID

Date: 16/06/2022 Time: 19:34

Του Enrico Trigoso

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το New England Journal of Medicine στις 9 Ιουνίου διαπίστωσε ότι η προστασία από την COVID-19 μέσω της φυσικής ανοσίας ήταν ανώτερη από εκείνη των δύο δόσεων του εμβολίου COVID της Pfizer μετά την πάροδο του ίδιου χρονικού διαστήματος σε μη μολυσμένα άτομα.

«Η φυσική ανοσία κερδίζει και πάλι», έγραψε στο Twitter ο Μάρτιν Μακάρι, M.D., M.P.H., ερευνητής δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, αναφερόμενος στη νέα μελέτη.

Η «προστασία από την φυσική ανοσία ήταν υψηλότερη από εκείνη που παρέχεται μετά την παρέλευση του ίδιου χρόνου από τη λήψη δεύτερης δόσης εμβολίου μεταξύ προηγουμένως μη μολυσμένων ατόμων», καταλήγει η μελέτη.

«Η μόλυνση με τον κορωνοϊό του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου 2 (SARS-CoV-2) παρέχει φυσική ανοσία κατά της επαναμόλυνσης», αναφέρεται στην αρχή της μελέτης, προσθέτοντας ότι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει «εξασθένιση της ανοσίας που παρέχεται» από το εμβόλιο της Pfizer.

Το άρθρο χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων του ισραηλινού υπουργείου Υγείας από το 2021, σε μια εποχή που επικρατούσε η μετάλλαξη Δέλτα, μεταξύ ατόμων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) ή είχαν κάνει το εμβόλιο του 2019.

«Τα δεδομένα οροεπιπολασμού του CDC δείχνουν ότι το 58% του κοινού έχει ήδη μολυνθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (75% του παιδιατρικού πληθυσμού). Για όσους έχουν ανοσία από τη φυσική μόλυνση, ο κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου κατά την επαναμόλυνση είναι εξαιρετικά χαμηλός», δήλωσε στην Epoch Times ο Δρ. Σαντζάι Βέρμα , καρδιολόγος που έχει δει μεγάλη αύξηση των καρδιακών προβλημάτων από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια.

«Ως εκ τούτου, η συνεχιζόμενη περιφρόνηση της ανοσίας από τη φυσική μόλυνση δεν είναι μόνο αντίθετη με όλη τη δημοσιευμένη επιστήμη, αλλά αποτελεί κατάφωρη προσβολή της ιατρικής δεοντολογίας», πρόσθεσε.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι ειδικοί της δημόσιας υγείας αγνόησαν και μάλιστα απαξίωσαν την ανοσία μετά από φυσική μόλυνση, δίνοντας αποκλειστικά έμφαση στην ανοσία από τα εμβόλια COVID. Πολλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν ανήθικα σε ανεργία από την υποχρεωτικότητα των εμβολίων που δεν υπολόγιζαν την ανοσία από τη φυσική μόλυνση. Επανειλημμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανοσία μετά από μόλυνση με COVID είναι συγκρίσιμη ή και καλύτερη από την ανοσία μετά από εμβολιασμό με COVID», δήλωσε ο Βέρμα.

Screen Shot 2022 06 15 at 10.32.07 AM
Εκτιμώμενα ποσοστά επιβεβαιωμένων λοιμώξεων προσαρμοσμένα σε συνδιακυμάνσεις ανά 100.000 ανθρωποημέρες κινδύνου. (Στιγμιότυπο από το Σχήμα 3 “Protection and Waning of Natural and Hybrid Immunity to SARS-CoV-2,” From The New England Journal of Medicine)

Ένα διάγραμμα που δείχνει τα διαφορετικά επίπεδα προστασίας και εξασθένησης της αποτελεσματικότητας έναντι της λοίμωξης δείχνει ότι όσοι ανήκαν στην ομάδα 4 έως <8 μηνών “1 δόση + ανάρρωση” δεν παρουσίασαν σημαντικά λιγότερες λοιμώξεις από την ομάδα “ανάρρωση, ανεμβολίαστοι” στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, τα δεδομένα δεν δείχνουν το αποτέλεσμα των 4-8 μηνών για τα άτομα που έλαβαν 3 δόσεις.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...