Γρανάζι του συστήματος και ο Πλεύρης. Νέοι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους. Όλα για την καρέκλα

Date: 29/10/2021 Time: 18:43

Νέοι περιορισμοί φαίνεται πως έρχονται για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Η κυβέρνηση και οι επιστήμονες εδώ και καιρό ουσιαστικά έχουν ξεκινήσει να προαναγγέλλουν την «είσοδο» νέων περιοριστικών μέτρων για όσους δεν επέλεξαν τον «δρόμο» του εμβολιασμού…

Πλεύρης: «Περιορισμοί σε μεικτούς χώρους για να προστατευτούν οι εμβολιασμένοι»

«Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να προστατευτούν οι δεύτεροι», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ ειδικών και κυβέρνησης για το ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες για τους αμιγώς εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους.

«Προς το παρόν όχι επέκταση του εμβολιασμού»

«Η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τις συνταγματικές ισορροπίες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», δήλωσε στην ο κ. Πλεύρης, ενώ είπε ότι «το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει τη συγκεκριμένη συζήτηση είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες όπου η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή».

«Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά lockdown.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε εκ νέου στη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι τα νούμερα είναι καταλυτικά: «Ο κορωνοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήττει 20-25 φορές περισσότερο, σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους .

«Το 86%-90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή από τους 380 διασωληνωμένους, οι 340 είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε, ενώ «όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι άνω των 70 ετών, με υποκείμενα νοσήματα».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι είναι σημαντική και αναγκαία, ειδικά για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, η χορήγησή της ωστόσο –όπως ανέφερε– θα γίνει διαθέσιμη για όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

Παράλληλα, θα σταλούν SMS υπενθύμισης στους άνω των 60 που έχουν περάσει έξι μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό τους, ώστε να προχωρήσουν σε προγραμματισμό ραντεβού για την 3η δόση.

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Έχουμε 1.300 κλίνες ΜΕΘ, παίρνουμε κι άλλες από τους ιδιώτες, έχουμε πάρει 200 κλίνες μόνο στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα έχουμε πάρει 30 κλίνες Covid και 30 για έκτακτα χειρουργικά περιστατικά και αντίστοιχο αριθμό στον Βόλο. Αν χρειαστεί, θα επιτάξουμε όμως και νοσοκομεία και γιατρούς».

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page