Γκριμάλντι: «Θέλω να αναπτυχθώ περαιτέρω στην Ελλάδα»

Date: 09/10/2021 Time: 12:48

Του Ηλία Μπέλλου

«Θέλω να αναπτυχθώ περαιτέρω στην Ελλάδα» τόσο στην ακτοπλοΐα όσο και στη λιμενική βιομηχανία. Αυτό δηλώνει ο ισχυρός άνδρας του Grimaldi Group, Εμμανουέλε Γκριμάλντι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «MR» κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου EuroMed Convention, που λαμβάνει χώρα στην Βαλένθια της Ισπανίας. 

Σημείωσε πως τον ενδιαφέρουν τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και του Ηρακλείου, τα οποία βρίσκονται σε διαγωνισμό παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το λιμάνι της Κέρκυρας. 

Τόνισε πως είναι ο μεγαλύτερος πελάτης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου αλλά εφόσον αποκτήσει τον έλεγχο, δεν πρόκειται απλώς να τα διαχειριστεί παθητικά αλλά θα επενδύσει προκειμένου να αναπτύξει κέντρα logistics. 

Παράλληλα, θύμισε ότι ο όμιλος του δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με επτά πλοία στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής και σημείωσε πως θα εξετάσει κάθε ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη. 

Όσον αφορά ενδεχόμενες επιχειρηματικές κινήσεις στην Ελλάδα -αφού εξήγησε πως προσπάθησε να εξαγοράσει την Hellenic Seaways αλλά δεν τα κατάφερε- θα αξιολογήσει τις επιλογές του στο μέλλον εφόσον ανακύψει το ενδεχόμενο παραχώρησης κάποιων γραμμών ή και της ίδιας της βασικής του ανταγωνίστριας Attica Group. 

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μιας συγχώνευσης της Attica Group με την ΑΝΕΚ εξήγησε πως ούτως ή άλλως για τις Μινωικές Γραμμές -τις οποίες ελέγχει κατά 100%- δύο είναι οι παίκτες στην Ελλάδα: Αυτός και η Attica Group.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Γκριμάλντι διεκδίκησε την Hellenic Seaways κόντρα στην Attica Group η οποία τελικά και την απέκτησε μέσω   της 100% ελληνικής θυγατρικής του τις Μινωικές Γραμμές. 

Πηγή: moneyreview.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page