Γιατί τα σκυλιά κυνηγούν αυτοκίνητα (και πώς να τα σταματήσετε)

Date: 23/03/2023 Time: 12:17

Όλοι έχουν ακούσει το πανάρχαιο στερεότυπο των γατών που κυνηγούν ποντίκια. Υπάρχει ένα εξίσου παλιό στερεότυπο για τους σκύλους που κυνηγούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Δυστυχώς, για πολλούς σκύλους, είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό στερεότυπο. Μπορεί να είναι μια επικίνδυνη συνήθεια και για την ασφάλεια του σκύλου σας, καθώς και για την ασφάλεια των αυτοκινήτων που περνούν από τη γειτονιά σας, ίσως να θέλετε να μάθετε πώς να σταματήσετε το σκύλο σας να κυνηγάει και να γαυγίζει στα αυτοκίνητα.

Γιατί τα σκυλιά κυνηγούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα

Ορισμένες ράτσες σκύλων είναι προγραμματισμένες να τρέχουν και να κυνηγούν, όπως τα Border Collies. Αν σκεφτούμε πώς τα σκυλιά εξημερώθηκαν επί χιλιάδες χρόνια, είναι λογικό, επειδή τα σκυλιά εκτρέφονταν για την εμφάνιση και τη φιλικότητά τους, καθώς και για τις διάφορες εργασίες που οι άνθρωποι ήθελαν να κάνουν.

Η Αμερικανική Λέσχη Κένελ εξηγεί ότι ορισμένες φυλές έχουν έντονο ένστικτο ποιμενικής συμπεριφοράς και έντονο κυνηγετικό ένστικτο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δυσκολεύονται να μην κυνηγήσουν οτιδήποτε κινείται. Μπορεί να κυνηγούν αυτοκίνητα, ανθρώπους με ποδήλατα, ανθρώπους που περπατούν με καροτσάκι μωρού, σκίουρους ή ακόμη και ηλεκτρικές σκούπες.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Πηγή: puppify.gr

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...