Γιατί η Σαουδική Αραβία αγοράζει πετρέλαιο από την Ρωσία; – H Ουκρανία… το μεγαλύτερο πλυντήριο για ξέπλυμα χρήματος

Date: 26/07/2022 Time: 20:12

Μπορεί η προπαγάνδα της Δύσης να κυριαρχεί… αλλά ορισμένες αλήθειες δεν κρύβονται…
Μια περίεργη αλήθεια είναι ότι η Ουκρανία αποτελεί το πλυντήριο για ξέπλυμα χρήματος, είναι γνωστό σε οικονομικούς κύκλους ότι η Ουκρανία είναι από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο…
Υπάρχουν και άλλα περίεργα.
Εάν ρωτήσετε τον οποιαδήποτε τι παράγει η Σαουδική Αραβία, η απάντηση που θα λάβετε άμεσα είναι… πετρέλαιο….το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η Σαουδική Αραβία εισάγει πετρέλαιο από την Ρωσία… και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό…

Οι απαντήσεις

Γιατί η Σαουδική Αραβία αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Εισαγωγές πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία…
Θα σκεφθείτε πολλοί μάλλον έχουμε κάνει λάθος, θα θέλαμε να γράψουμε η Σαουδική Αραβία εξάγει πετρέλαιο.
Και όμως δεν έχουμε κάνει λάθος.
Η Σαουδική Αραβία ο νούμερο δύο παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, εισάγει σημαντικές και αυξανόμενες ποσότητες πετρελαίου από τη Ρωσία.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο ανούσιες και αντιπαραγωγικές είναι οι κυρώσεις στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου ειδικά από την κυβέρνηση Biden στις ΗΠΑ που συνέβαλλαν ώστε να εκτοξευθεί η τιμή του αργού πετρελαίου στα ύψη.

Το πετρέλαιο πωλείται στην παγκόσμια αγορά.
Ο περιορισμός των πωλήσεων μέσω κυρώσεων σε έναν παραγωγό όπως η Ρωσία δεν σημαίνει ότι το ρωσικό πετρέλαιο παραμένει απούλητο.
Σημαίνει απλώς ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα βρει άλλους αγοραστές που θα πληρώσουν με discount από όσα θα έπαιρνε η Ρωσία χωρίς τις κυρώσεις.

Αλλά το discount, η έκπτωση οφείλεται στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου που ορίζονται στην παγκόσμια αγορά, καθώς οι χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις πρέπει να στραφούν αλλού για προμηθευτούν πετρέλαιο και έτσι αυξάνονται οι τιμές.
Πρέπει να πληρώσουν περισσότερα και η τιμή του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά αυξάνεται.
Στον Biden τον αμερικανικό Πρόεδρο αρέσει να αναφέρει ότι η «αύξηση των τιμών οφείλεται στον Putin».

Η Σαουδική Αραβία αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο…

Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία αγοράζει το ρωσικό πετρέλαιο με έκπτωση, με discount έναντι των υψηλότερων τιμών που προκαλούνται από την επιβολή των κυρώσεων της Δύσης.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι η άνοδος των τιμών στο πετρέλαιο δεν προκλήθηκε από την Ρωσία αλλά από τις κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία…
Η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί το ρωσικό πετρέλαιο ως καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Σαουδική Αραβία (την οποία ο Biden την είχε αποδοκιμάσει και επικρίνει τονίζοντας ότι θα την απομονώσει ως «κράτος παρία» μέχρι ότου πήγε στην χώρα και εκλιπαρούσε για να αυξήσει την εξόρυξη πετρελαίου)… είναι σε θέση να πουλά το πετρέλαιο που χρησιμοποιούσε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και να αποκομίζει πολύ υψηλότερες τιμές από ότι πληρώνει για το ρωσικό πετρέλαιο.
Η Σαουδική Αραβία πουλάει το πετρέλαιο που είχε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε υψηλές τιμές και αγοράζει φθηνότερα το ρωσικό πετρέλαιο που το χρησιμοποιεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ρωσία κερδίζει αποφεύγοντας τις κυρώσεις και λαμβάνοντας συνολικά πολύ υψηλότερες τιμές για τις εξαγωγές πετρελαίου (και φυσικού αερίου) της από ότι πριν από τις κυρώσεις.
Η Σαουδική Αραβία κερδίζει αφού πουλάει σε υψηλότερες συνολικές τιμές και εισάγοντας φθηνό πετρέλαιο και πουλώντας το πετρέλαιο που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για ηλεκτρική ενέργεια σε υψηλότερες τιμές σε σχέση με το εισαγόμενο ρωσικό πετρέλαιο.

Ποιος χάνει;

Αυτοί που χάνουν είναι οι καταναλωτές πετρελαίου και καυσίμων κρατών που έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία.
Οι κυρώσεις είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγικές και ηλίθιες.
Όπως ισχύει για πολλές από τις πρωτοβουλίες εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Biden…

Ουκρανία… το μεγαλύτερο πλυντήριο για ξέπλυμα χρήματος

Ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τον έκτο μήνα του και το τέλος δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Σχεδόν όλα όσα ακούσατε για τον πόλεμο στην Ουκρανία από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2022 ήταν ψέματα.
Ακούσατε ότι ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος έχανε τον πόλεμο.
Ακούσατε ότι οι Ρώσοι είχαν κακή εκπαίδευση και χαμηλό ηθικό.
Ακούσατε ότι οι Ουκρανοί κατέστρεφαν ρωσικά τεθωρακισμένα σε μεγάλους αριθμούς περιορίζοντας την ρωσική προέλαση.

Τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια….

Στην πραγματικότητα, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πετύχει σημαντικές νίκες στη Μαριούπολη, την Kherson, το Donbass στην Ανατολική Ουκρανία και άλλους βασικούς στόχους που ελέγχουν ποτάμια, λιμάνια και κόμβους στην Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι να σκοτωθεί ο τελευταίος Ουκρανός…οι αμερικανοί είναι έτοιμοι να θυσιάσουν όχι τους αμερικανούς αλλά τους Ουκρανούς.

Οι επόμενοι στόχοι της Ρωσίας είναι το Slovyansk και το Bakhmut, που θα εδραιώσουν τον έλεγχο της Ρωσίας στις περιοχές Luhansk και Donetsk.
Η Ρωσία έχει επίσης αναπτύξει συστήματα λέιζερ κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και έχουν εξουδετερώσει την ικανότητα της Ουκρανίας να στοχεύει ρωσικές θέσεις με drones.
Το τελικό παιχνίδι είναι η κατάληψη της Οδησσού, η οποία θα έδινε στη Ρωσία τον έλεγχο του 100% των ακτών της Ουκρανίας κατά μήκος της Αζοφικής Θάλασσας και της Μαύρης Θάλασσας.

Οι ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας θα παραμείνουν στην Ρωσία και αυτή είναι η πιο ρεαλιστική λύση που υπάρχει για τον τερματισμό του πολέμου.
Αλλά οι ΗΠΑ δεν θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος.
Το σχέδιό των ΗΠΑ είναι να φθείρουν τη Ρωσία μέσα από μια παρατεταμένη σύγκρουση, ανεξάρτητα από το πόσο καταστρέφεται ο ουκρανικός λαός.

Η Ρωσία δεν κερδίζει απλά τον πόλεμο….


Κερδίζει τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και οικονομικό πόλεμο που ξεκίνησε από τον Biden και τους Ευρωπαίους συμμάχους.
Τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.
Το ρωσικό ρούβλι είναι πολύ ισχυρότερο σήμερα από ότι ήταν όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.
Η Κίνα και η Ινδία αγοράζουν όλο το ρωσικό πετρέλαιο που η Ευρώπη αρνείται να αγοράσει.

Εν τω μεταξύ, οι οικονομίες των ΗΠΑ και της ΕΕ βρίσκονται πολύ κοντά στην ύφεση.
Ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου στη Δύση.
Οι ελλείψεις εμπορευμάτων θα οδηγήσουν γρήγορα σε ελλείψεις τροφίμων και σε περισσότερα άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ.
Σε γενικές γραμμές, οι οικονομικές κυρώσεις του Biden απέτυχαν και βλάψουν την Ρωσία, αντιθέτως ζημιώνουν τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Αναγνωρίζοντας την αλήθεια…

Ακόμη και το Bloomberg και οι New York Times αρχίζουν τώρα να παραδέχονται ότι ο πόλεμος είναι μια χαμένη υπόθεση για την Ουκρανία και ότι η αμερικανική οικονομία υποφέρει από τις κυρώσεις που στοχεύουν στη Ρωσία.
Αυτό που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι η οικονομική ζημιά στην οικονομία των ΗΠΑ θα επιδεινωθεί πολύ πριν βελτιωθεί η κατάσταση.
Ο Biden δεν θα σταματήσει σύντομα τις κυρώσεις.
Αυτό σημαίνει ότι η καταστροφή της αμερικανικής οικονομίας θα συνεχιστεί.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία κλείνει «προσωρινά» τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream προς τη Γερμανία με πρόφαση τις επισκευές. Φυσικά, η προσωρινή διακοπή λειτουργίας μπορεί να γίνει μόνιμη. Είναι απλώς μια άλλη απόδειξη ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, βλάπτουν μόνο τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όχι τη Ρωσία.
Οι αποτυχημένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες παρενέργειες.

Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας… συντηρούν τον πόλεμο…

Οι οικονομικές κυρώσεις μπορεί τώρα να διευκολύνουν τον πόλεμο αντί να τον αποτρέπουν.
Γιατί;
Γιατί οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι μια πλήρης αποτυχία. Και άλλα κράτη στο μέλλον που έχουν επεκτατικές βλέψεις θα ξέρουν ότι οι κυρώσεις ως μηχανισμός πίεσης δεν λειτουργούν.
Δυστυχώς οι πολιτικοί ηγέτες της Δύσης είναι ανίκανοι να σκεφτούν τις επόμενες κινήσεις τους…..

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη δεσμεύσει περίπου 56 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν την Ουκρανία, η οποία πιθανότατα θα αποδειχθεί πολύ κακή επένδυση.
Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι απλά θα επωμιστούν την ζημιά.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο Zelensky ζήτησε σε μια διεθνή διάσκεψη βοήθεια 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο.
Υπάρχουν όμως ορισμένα ζητήματα…
Πρώτα από όλα, δεν θα υπάρχει Ουκρανία για ανοικοδόμηση, τουλάχιστον όχι με τη σημερινή της μορφή.

Η Ρωσία θα αποκτήσει τον έλεγχο του 33% με 40% της Ουκρανίας και τα εδάφη αυτά θα τα κρατήσει.
Τα εδάφη που έχει κατακτήσει η Ρωσία περιλαμβάνουν βιομηχανικές ζώνες, τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικών πόρων και την πιο εύφορη γη.
Η Ρωσία θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση των κατακτημένων εδαφών χρησιμοποιώντας την ίδια τη βιομηχανική ικανότητα, την εξόρυξη και τη γεωργική παραγωγή της Ουκρανίας που έχει κατακτήσει.
Η Ρωσία θα ελέγχει επίσης τα λιμάνια και τα μεγάλα ποτάμια και θα μπορεί να φορολογεί την υπόλοιπη Ουκρανία για να έχει πρόσβαση στα άλλοτε Ουκρανικά εδάφη.

Τι θα συμβεί στο μέλλον;

Από την μια θα είναι ένα ευημερούν τμήμα της Ουκρανίας ελεγχόμενο από τη Ρωσία και ένα απελπιστικά φτωχό τμήμα της Ουκρανίας που θα αφεθεί στους διεφθαρμένους ολιγάρχες υπό τον Zelensky…

Είστε έτοιμοι να ξαναχτίσετε την Ουκρανία;

Όταν ρωτήθηκε ο Zelensky από πού θα βρεθούν τα 750 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, τόνισε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από Ρώσους ολιγάρχες.
Αλλά αυτό είναι γελοίο επιχείρημα.
Μπορεί να υπάρχουν 5 ή 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε γιοτ και αρχοντικά, αλλά όχι προφανώς 750 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα αυτά αναμένεται να προέλθουν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ.
Με άλλα λόγια, θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Φυσικά, τα περισσότερα χρήματα θα καταλήξουν στα χέρια διεφθαρμένων Ουκρανών ολιγαρχών.

Είναι απίθανο να γίνει μεγάλη ανοικοδόμηση ούτως ή άλλως, επειδή η Ουκρανία είναι εδώ και καιρό μια επιχείρηση ξεπλύματος χρήματος προς όφελος των πολιτικών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Clinton, Biden και Obama.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου όταν οι φόροι αρχίσουν να αυξάνονται με το πρόσχημα να «βοηθήσετε» την Ουκρανία.

Πηγή: bankingnews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page