Γιατί φεύγουν οι επενδυτές από την Ελλάδα; Μα από τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Date: 28/10/2020 Time: 10:26

Είναι ανώφελο να διερωτόμαστε γιατί φεύγουν οι επενδυτές από την Ελλάδα.  Παραθέτουμε, όσο πιο απλά γίνεται, τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον οικονομικό τομέα και μόνο:

  • Πρώτο «κατόρθωμα», το Χρηματιστήριο

Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Ιούλιο του 2019, το Χρηματιστήριο βρισκόταν στις 901 μονάδες.  Και τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ τότε «παιάνιζαν τον ύμνο» της ραγδαίας ανόδου του Χρηματιστηρίου. Σήμερα το Χρηματιστήριο βρίσκεται στις 595 μονάδες, έχοντας χάσει περίπου το 40% της αξίας του. Τούτο σημαίνει ότι επιχειρήσεις και αγορές ακούν Μητσοτάκη και όπου φύγει-φύγει!

  • Δεύτερο «κατόρθωμα», η ύφεση και το δημόσιο χρέος

Εκεί που υπολόγιζαν την ύφεση στο 4,5%, η ύφεση θα ξεπεράσει το 10%!  Σε συνδυασμό δε με τον συνεχή δανεισμό της κυβέρνησης, για να μπορέσει να κάνει στοιχειώδεις παροχές που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, το δημόσιο χρέος θα φτάσει στις 31/12/2020 πάνω από 215%. Τέτοιο «κατόρθωμα» ούτε ο ΓΑΠ δεν είχε καταφέρει.  Δηλαδή ο Μητσοτάκης βλέπει την «σκόνη» ακόμη και του ΓΑΠ.  Τέτοιο κατάντημα…

  • Τρίτο «κατόρθωμα», το έλλειμμα

Από τα πλεονάσματα του παρελθόντος στο τέλος του χρόνου θα έχουμε ένα θηριώδες έλλειμμα, το οποίο υπονομεύει την οικονομία και την οδηγεί σε ένα είδος πτώχευσης.  Σε λίγο δηλαδή ο Μητσοτάκης θα δώσει εντολή στον Σταϊκούρα να φτιάξει πτωχευτικό κώδικα για το ελληνικό δημόσιο!

Η κατρακύλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος.

Και δεν θα την σώσουν οι στημένες δημοσκοπήσεις, όταν σε λίγο καιρό -δηλαδή σε λίγους μήνες- η κοινωνία θα νοιώσει στο πετσί της τι σημαίνει «Μωυσής»!

Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις της πανδημίας μετά την έκρηξή της…

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares