Για τον πρωθυπουργό του Πακιστάν φταίνε τα θύματα βιασμού γιατί… φοράνε πολύ λίγα ρούχα!

Date: 25/06/2021 Time: 11:14

Ασύλληπτη η δήλωση του πρωθυπουργού του Πακιστάν Imran Khan ο οποίος κατηγόρησε τα θύματα βιασμού γιατί φοράνε… «πολύ λίγα ρούχα»! Την αδιανόητη αυτή δήλωση έκανε στην τηλεοπτική εκπομπή Axios λέγοντας ότι το γυναικείο ντύσιμο επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανδρών, προκαλώντας την οργή ακτιβιστών στην βαθιά συντηρητική ισλαμική χώρα.

«Εάν μια γυναίκα φοράει πολύ λίγα ρούχα, θα έχει αντίκτυπο στον άνδρα, εκτός αν είναι ρομπότ. Είναι κοινή λογική», ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για την επιδημία σεξουαλικής βίας και βιασμού στο Πακιστάν. Και να φανταστείτε ότι έχει το θράσος να μιλάει για «λίγα ρούχα» σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών φορούν συντηρητική εθνική ενδυμασία!

Pakistan PM

Τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης συχνά αντιμετωπίζονται με καχυποψία και οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σπάνια εξετάζονται σοβαρά στο Πακιστάν. Μεγάλο μέρος της χώρας ζει με έναν κωδικό «τιμής» όπου γυναίκες που «ντροπιάζουν» τις οικογένειές τους μπορούν να υποστούν βία ή δολοφονία!

Μετά την προκλητική δήλωση του Πακιστανού πρωθυπουργού, πάνω από δώδεκα ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, δημοσίευσαν δήλωση ζητώντας συγγνώμη.

misogynist

«Αυτό είναι επικίνδυνα απλοϊκό και ενισχύει την ατιμωρησία στους ενόχους βιασμού, σοδομίας και κακοποιητών» δήλωσε ο Καραμάτ Αλί, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας του Πακιστάν.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page