Γερμανική μελέτη διαπιστώνει ότι το lockdown «δεν είχε καμία επίδραση» στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Date: 04/06/2021 Time: 19:48

Μια νέα σημαντική μελέτη από Γερμανούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μονάχου διαπίστωσε ότι τα lockdown δεν είχαν καμία επίδραση στη μείωση του ποσοστού μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα.

“Στατιστικοί του Πανεπιστημίου του Μονάχου διαπίστωσαν “καμία άμεση σχέση” μεταξύ του γερμανικού λουκέτου και της μείωσης των ποσοστών μόλυνσης στη χώρα”, αναφέρει η Telegraph.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι, και στις τρεις περιπτώσεις πριν η Γερμανία επιβάλει τα λουκέτα τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο, τα ποσοστά μόλυνσης είχαν ήδη αρχίσει να μειώνονται.

Το ποσοστό R – ο αριθμός που δείχνει σε πόσους άλλους ανθρώπους μεταδίδει τον ιό ένα μολυσμένο άτομο – ήταν ήδη κάτω από 1 πριν τεθούν σε ισχύ οι περιορισμοί του lockdown.

Όπως τονίσαμε πέρυσι, μια μελέτη που διέρρευσε από το εσωτερικό του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών αποκάλυψε ότι οι επιπτώσεις του αποκλεισμού της χώρας θα μπορούσαν να καταλήξουν να σκοτώσουν περισσότερους ανθρώπους από τον κορονοϊό λόγω των θυμάτων άλλων σοβαρών ασθενειών που δεν έλαβαν θεραπεία.

Αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα lockdowns είναι εντελώς άχρηστα και δεν λειτουργούν.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο από ερευνητές του Στάνφορντ  διαπίστωσε ότι ο υποχρεωτικός αποκλεισμός δεν προσφέρει περισσότερα οφέλη για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του COVID-19 από ό,τι εθελοντικά μέτρα όπως η κοινωνική απομάκρυνση.

Τον Μάρτιο, ο καθηγητής Ιατρικής του Στάνφορντ Dr. Jay Bhattacharya δήλωσε στο Newsweek ότι τα lockdowns του COVID-19 είναι “το χειρότερο λάθος στη δημόσια υγεία τα τελευταία 100 χρόνια”.

Νωρίτερα φέτος, ακαδημαϊκοί από το Duke, το Harvard και το Johns Hopkins κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να υπάρξει περίπου ένα εκατομμύριο επιπλέον θάνατοι τις επόμενες δύο δεκαετίες ως αποτέλεσμα των lockdowns.

Άλλες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα λουκέτα συντηρητικά “θα καταστρέψουν τουλάχιστον επτά φορές περισσότερα χρόνια ανθρώπινης ζωής” από όσα σώζουν.

Πηγή: infowars.com

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page