Γερμανία: Υπεύθυνος σε Τζαμί απαιτεί κυβερνητική διάσωση λόγω κορωνοϊού

Date: 26/04/2020 Time: 13:20

Ο Aiman Mazyek, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων, κάλεσε τη Γερμανική κυβέρνηση να δώσει βοήθεια στα Τζαμιά που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, λόγω της πανδημίας του Κινεζικού κορωνοϊού.

Ο κ. Mazyek είπε ότι πολλά Τζαμιά στη Γερμανία αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω των μέτρων αποκλεισμού και ότι πολλά είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, καθώς βασίζονται μόνο σε δωρεές πιστών.

«Πολλά Τζαμιά, σύντομα δε θα μπορούν να πληρώνουν τα ενοίκια, τα επιτόκια των δανείων για ακίνητα ή για το προσωπικό τους», τόνισε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Σε αντίθεση με τις Εκκλησίες, πολλοί από τους πιστούς στη Γερμανία χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό μέσω εράνων. Το 30 με σχεδόν 50%  αυτού του εισοδήματος, προκύπτει ετησίως, ειδικά κατά την περίοδο του Ραμαζανίου», πρόσθεσε.

Ο Mazyek ανέφερε, ότι η λύση στο πρόβλημα θα πρέπει να έρθει με τη μορφή διάσωσης από τη Γερμανική κυβέρνηση, λέγοντας: «Τα Τζαμιά και οι ηγέτες τους έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα υπεύθυνοι κατά την περίοδο του κορωνοϊού».

Τα περισσότερα Τζαμιά στη Γερμανία στηρίζονται σε χρηματοδότηση από το εξωτερικό, κυρίως από την Τουρκία, η οποία χρηματοδότησε σε σε μεγάλο βαθμό την κατασκευή του Μεγάλου Τζαμιού της Κολωνίας, που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Breitbart

Follow us on twitter
Join our Facebook page