Γαλλία: Η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown

Date: 10/09/2020 Time: 12:11

Με 8.577 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown. 

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο οποίος ηγείται της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση για την επιδημία, στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ανέφερε:

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τα τοπικά lockdown …Σε αυτές τις επικίνδυνες περιοχές μπορούμε να εξετάσουμε την ενίσχυση των περιορισμών στον αριθμό των συμμετεχόντων σε συναθροίσεις»

Η κατάσταση σε περίπου 20 μεγάλες πόλεις, ανάμεσά τους και η Μασσαλία, το Μπορντό και η περιοχή των Παρισίων, παρακολουθείται στενά, είπε ο ίδιος.

Επίσης, εκτός της Γαλλίας, νέα μέτρα κατά της διασποράς του ιού, έχει επιβάλει και η Αγγλία. Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα απαγορευθούν οι κοινωνικές συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on twitter
Join our Facebook page

Share to...