Γαλλία – Δημοσκόπηση: Μακρόν – Λεπέν οι μονομάχοι του β΄ γύρου των εκλογών

Date: 01/04/2022 Time: 19:12

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν προηγούνται στην πρόθεση ψήφου, για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και φαίνεται ότι θα περάσουν με άνεση στον δεύτερο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipsos-Sopra Steria, για λογαριασμό του France Info και της εφημερίδας Le Parisien.

Ο Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, η Λεπέν 20%, ο υποψήφιος της αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16% και ακολουθούν ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ με 11% και η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων, της παραδοσιακής δεξιάς, Βαλερί Πεκρές με 9,5%.

Στον δεύτερο γύρο η δημοσκόπηση εμφανίζει νικητή τον Μακρόν με ποσοστό 54%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 29 Μαρτίου-1 Απριλίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.708 ενηλίκων και το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στο +/-0,7 έως 2,4%.

Παρόμοια ποσοστά (28% για τον Μακρόν, 21,5% για τη Λεπέν και 15% για τον Μελανσόν) δίνει για τον πρώτο γύρο και η δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial.

Πηγή: parapolitika.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...