Φόβοι για ύφεση και στις ΗΠΑ: Σε υψηλό δεκαπενταετίας το διετές ομόλογο!

Date: 19/09/2022 Time: 17:49

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ανέβηκε πάνω από το 3,50% για πρώτη φορά από το 2011, με την αγορά ομολόγων να επεκτείνει την πτωτική πορεία της εν όψει μιας ακόμα μεγάλης αύξησης επιτοκίων που αναμένεται αυτή την εβδομάδα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθωρισμός, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική.

Η απόδοση του 10ετούς εκτινάχθηκε έως και 6,6 μονάδες βάσης στο 3,516%, ξεπερνώντας το ψυχολογικό επίπεδο που διατηρήθηκε στα μέσα Ιουνίου. Η πίεση των πωλήσεων επικεντρώθηκε περισσότερο στο διετές ομόλογο, με τον δείκτη αναφοράς να αυξάνεται έως και 7,5 μονάδες βάσης στο 3,94%, σημειώνοντας νέο υψηλό από τον Οκτώβριο του 2007.

Οι διακυμάνσεις αυτές δείχνουν ξεκάθαρα πως το φάντασμα της ύφεσης πλανάται και πάνω από την αμερικανική οικονομία.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page