Φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA από τον Άρη δίνει τροφή σε νέες θεωρίες…

Date: 16/05/2022 Time: 13:11

Σάλο προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η NASA από την αποστολή μη επανδρωμένο οχήματος στον πλανήτη Άρη.

Η φωτογραφία στην οποία εστίασε και η ίδια η διαστημική υπηρεσία, φαίνεται να δείχνει κάτι που μοιάζει με πύλη, η οποία οδηγεί στο εσωτερικό ενός λόφου του κόκκινου πλανήτη.

C0CC9028 0150 4C32 AC49 D7ED27016F2E
Η φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA από τον Άρη

Δείτε την φωτογραφία και από άλλη γωνία:

CD9E804B 292B 4D7F 8EBA A622479D412D
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το ερευνητικό μη επανδρωμένο σκάφος που βρίσκεται στον Άρη

Κάποιοι μάλιστα έκαναν μία αντιπαραβολή με την περιβόητη »Κοιλάδα των Βασιλισσών», που βρίσκεται στην Αίγυπτο, μαζί με τη νεκρόπολη των Φαραώ και φιλοξενεί τους τάφους των βασιλικών γυναικών του Νέου Βασιλείου της Αρχαίας Αιγύπτου.

29B9D277 336F 4D7F 9D1B BF0FEF42B4F4
Η φωτογραφία από τους βασιλικούς τάφους των γυναικών της Αιγύπτου

Ουδείς φυσικά μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα. Αντίθετα κάποιοι πιο δύσπιστοι, έκαναν λόγο για την μη ύπαρξη βάθος στην συγκεκριμένη φωτογραφία, γεγονός που καθιστά το σενάριο της εισόδου, απίθανο.

To Curiosity το οποίο και τράβηξε τη φωτογραφία είναι ένα ρομποτικό όχημα το οποίο εξερευνά τον κρατήρα Γκέιλ στον Άρη, ως μέρος της αποστολής της NASA Mars Science Laboratory. Εκτοξεύτηκε το 2011 και βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε πλήρη λειτουργία.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page