Φωτιά Βαρυμπόμπη: Υποδειγματική δουλειά στην… εκκένωση είδε ο Μητσοτάκης!

Date: 04/08/2021 Time: 10:09

Απόγνωση και τεράστια καταστροφή από τα πύρινα μέτωπα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εικόνας που καταγράφεται σήμερα.

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών από χθες καταγγέλλουν ότι ενώ πυροσβέστες και εθελοντές με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, «έπεσαν» στη μάχη με τις φλόγες, τα μέσα που διέθεταν ήταν (και παραμένουν) πενιχρά…

Να σκεφτεί κανείς ότι, απλός κόσμος κινητοποιήθηκε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διασωθούν τα ζώα που βρίσκονταν στις περιοχές που καίγονταν, κάνοντας έκκληση για την εύρεση φορτηγών ώστε να μετακινηθούν από εκεί και να διασωθούν.

Υποδειγματική δουλειά στην εκκένωση είδε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός… εμφανίστηκε για λίγη ώρα στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης για να ενημερώσει τους πολίτες ότι έγινε υποδειγματική δουλειά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» και αφού συμμετείχε σε μίνι σύσκεψη, έκανε δηλώσεις για την κατάσταση.

mitsotakis 1

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, έγινε μεγάλη δουλειά μέσα στη νύχτα από τα πεζοπόρα τμήματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός για να επαναλάβει το αφήγημα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση πως αφού δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές… όλα πήγαν καλά.

«Κρατώ ως θετικό ότι δόξα τω Θεώ δεν είχαμε μέχρι στιγμής απώλεια ζωής. Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος θα ξαναγίνει, έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται και οι άνεμοι θα μεγαλώσουν» είπε ο πρωθυπουργός και… αποχώρησε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, επισήμανε ότι από τα τέσσερα πύρινα μέτωπα το ένα είναι ενεργό και τα υπόλοιπα παραμένουν σε ύφεση. Εξήγησε ότι τη νύχτα έπεσαν οι άνεμοι και ανέβηκε η υγρασία και παρά το υψηλό θερμικό φορτίο, οι εξελίξεις αυτές βοήθησαν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας τα εναέρια μέσα έχουν πλέον την αποστολή να κλείσουν τα μέτωπα για να προχωρήσει η οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page