Facebook και Λευκός Οίκος συνωμοτούν για λογοκρισία: Η Αγωγή

Date: 23/07/2021 Time: 12:17

Του Zachary Stieber

Το Facebook λογοκρίνει τους Αμερικανούς κατ’ εντολή της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά παράβαση της Πρώτης Τροπολογίας, σύμφωνα με νέα μήνυση.

Ως απόδειξη, η καταγγελία της αγωγής αναφέρει την πρόσφατη παραδοχή της Τζεν Πσάκι, γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, ότι η κυβέρνηση «μαρκάρει προβληματικές αναρτήσεις το Facebook που διαδίδουν παραπληροφόρηση».

«Όταν είπε ότι συνεργάζονταν με τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας, τότε αλλάζει τα πάντα, καθώς είναι κυβερνητική λογοκρισία, οπότε αυτό προφανώς δεν μπορεί να σταθεί», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ρογκαλίνσκι, ο ενάγων, στην The Epoch Times.

Ο Ρογκαλίνσκι έκανε αρκετές αναρτήσεις σχετικά με τον COVID-19 φέτος, συμπεριλαμβανομένου αυτής της 6ης Απριλίου, σημειώνοντας πώς έχει δει στοιχεία που δείχνουν ότι οι μάσκες δεν εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού που προκαλεί την ασθένεια.

Έχει δει αυτές τις αναρτήσεις να επισυνάπτονται με δηλώσεις που κατευθύνουν τους ανθρώπους σε άρθρα από τους λεγόμενους «ελεγκτές γεγονότων».

Τον περασμένο μήνα, ο Ρογκαλίνσκι δημοσίευσε μια εικόνα ενός tweet του Δρ Ντέιβιντ Σαμάντι που υποστηρίζει ότι: «η υδροξυχλωροκίνη λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα».

Η υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, έχει δείξει κάποια επιτυχία κατά του COVID-19 τόσο ως θεραπεία όσο και ως πρόληψη.

Αλλά το Facebook έκρυψε την ανάρτηση και θεώρησε ότι ήταν «ψευδείς πληροφορίες», επικαλούμενο ένα άρθρο της εφημερίδας USA Today από τον Ιούλιο του 2020 το οποίο ισχυρίζεται ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν είναι αποτελεσματική στη θεραπεία του COVID-19.

«Διασταυρώνουν αυτά που λέω με άρθρα που χρονολογούνται ένα χρόνο πριν, τα οποία δεν είναι καν σχετικά», δήλωσε ο Ρογκαλίνσκι.

Το άρθρο της USA Today περιελάμβανε μελέτες που έδειχναν ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν είναι αποτελεσματική και άλλες που υποδήλωναν ότι βοηθά σε ορισμένα σενάρια, αλλά η εφημερίδα επικεντρώθηκε στο πως αυτά τα σενάρια προσέλκυσαν κριτική και τα υποβάθμισε. Οι ειδικοί έχουν πει στην The Epoch Times ότι πολλές από τις μελέτες είχαν σφάλματα.

Πιο πρόσφατες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η υδροξυχλωροκίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το Facebook, υπό πίεση πέρυσι, «σχημάτισε μια δογματική άποψη για τον COVID-19», ακόμα και όταν έγινε «το τελευταίο προπύργιο του δημόσιου διαλόγου» εν μέσω εκτεταμένων αποκλεισμών, δηλώνει στην αγωγή.

Το 2020, η εταιρεία (Facebook) αύξησε τις επισημάνσεις και απέκλεισε χρήστες για παραβιάσεις των πολιτικών της, συμπεριλαμβανομένων και αναρτήσεων που υποστήριζαν τη θεωρία ότι ο ιός COVID-19 δημιουργήθηκε σε εργαστήριο. Η εταιρεία άλλαξε απότομα πορεία σε αυτό το θέμα τον Μάιο.

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι η λογοκρισία του Ρογκαλίνσκι και άλλων ήρθε υπό την καθοδήγηση του Λευκού Οίκου, καθιστώντας την ζήτημα της Πρώτης Τροπολογίας.

«Υπό την καθοδήγηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, των υψηλόβαθμων μελών του προσωπικού του και άλλων υπηρεσιών και αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, ο κατηγορούμενος (Facebook) έχει εμπλακεί για να λογοκρίνει, να περιορίσει και να «παγώσει» τα δικαιώματα του ενάγοντα στην ελευθερία του λόγου όσον αφορά τον COVID-19», ανέφερε.

Αυτή η σχέση σημαίνει ότι το Facebook μπορεί να μηνυθεί ως κρατικός παράγοντας, πρόσθεσε.

«Το βλέπουμε αυτό ως ένας μονόδρομος που η κυβέρνηση έχει πάρει για να πει στο Facebook ποιον να λογοκρίνει. Νομίζω ότι το Facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πει από την αρχή: «λοιπόν, εμείς είμαστε μια ιδιωτική εταιρεία και έτσι μπορούμε να ελέγξουμε τι υπάρχει στην πλατφόρμα μας»», δήλωσε ο Άντριου Ταππ, ο οποίος εκπροσωπεί τον Ρογκαλίνσκι, στην The Epoch Times.

«Αλλά αυτό που έχετε δει από την κυβέρνηση Μπάιντεν είναι μια ουσιαστική αλλαγή σε αυτή τη θέση, επειδή τώρα έχετε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ασχολείται με αυτές τις πλατφόρμες, στοχεύοντας όχι μόνο το περιεχόμενο αλλά και συγκεκριμένους ανθρώπους για λογοκρισία, και νομίζω ότι κυβερνάτε με μια αυταρχική ή κατά την προσέγγιση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος διακυβέρνηση, που ειλικρινά δεν είμαστε διαθέσιμοι να δεχτούμαι και οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν εδώ [στις ΗΠΑ] δεν εγκρίνουν», πρόσθεσε.

Το Facebook δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Η αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Τάμπα της Φλόριντα. Ανατέθηκε στον Δικαστή Στίβεν Ντάγκλας Μέριντεϊ, υποψήφιο του Τζορτζ Μπους.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...