Εξέγερση εργατών στην Αυστραλία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Πρωτοφανή επεισόδια (Βίντεο)

Date: 22/09/2021 Time: 19:47

Σοβαρότατα επεισόδια ξέσπασαν στην Αυστραλία μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και εργατών – οικοδομών οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Μελβούρνη, όπου οι εργάτες επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να διαλύσουν την συγκέντρωση.

Το φυτίλι άναψε όταν η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους οικοδόμους σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, προκειμένου το μετρό να ισχύσει άμεσα, διέταξαν να ανασταλούν όλες οι οικοδομικές εργασίες στη χώρα, και να γίνεται ενδελεχής έλεγχος στους εργάτες κατά την προσέλευση τους, ώστε να βεβαιωθούν ότι όλοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εκτός από τις αντιδράσεις των εργατών, υπάρχει και η πρακτική δυσκολία, αφού λόγω της απόφασης αναγκαστικά υπήρξε αναστολή εργασιών αφού οι εξειδικευμένοι εργάτες και οικοδομή έπρεπε να περιμένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να πάρουν στα χέρια τους το πάσο εμβολιασμού που θα τους επέτρεπε να εργαστούν.

Από τις αναταραχές καταστράφηκαν πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα, υπήρχαν τραυματισμοί, ενώ ενδεικτικό της έντασης, είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 60 συλλήψεις!

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page