Εστίαση: Χωρίς SMS μέχρι τις 11 το βράδυ η διαδημοτική μετακίνηση (Βίντεο)

Date: 26/04/2021 Time: 19:41

Από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να στέλνουν SMS προκειμένου να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης (βίντεο που ακολουθεί στο 7:25), διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, τα καταστήματα της εστίασης θα κλείνουν στις 11 το βράδυ για τους καθήμενους πελάτες, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Ερωτηθείς για την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 11 το βράδυ από τα καταστήματα και ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δεν θα τους επιδίδεται πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση, ο Π. Σταμπουλίδης απάντησε: «Εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».

Ο γ.γ. Εμπορίου σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

Τι είπε για τα self tests και τους εργοδότες

Ο Π. Σταμπουλίδης ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες επιβαρύνονται με το κόστος των self tests, τόσο των δικών τους όσο και για το ένα από τα δύο που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους. «Το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων» υποστήριξε.

Τέλος, για την εστίαση είπε ότι η πλατφόρμα για τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης θα ανοίξει έως τις 10 Μαΐου και η εκταμίευση θα είναι άμεση.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page