Έρχεται ο πόλεμος των κόσμων;

ΤΖΩΡΑΣ 3


 Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Ο Διοικητής David Fravor, ο πιλότος που αναχαίτισε τα άγνωστα αντικείμενα έξω από τις ακτές της Καλιφόρνια το 2004, είπε, ότι τεχνικά, η παρεμβολή του ραντάρ του αεροσκάφους του, από το άγνωστο αντικείμενο, συνιστά «πολεμική» πράξη. Ο Διοικητής, ήταν ένας από τους πιλότους στο αποχαρακτηρισμένο βίντεο αναχαίτισης του αντικειμένου, που έδωσε η Προεδρία Τραμπ, στη δημοσιότητα.

Άνθρωπος, που γνωρίζει πολλά πάνω στο θέμα και αποτελεί γέφυρα μεταξύ των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και των Αμερικανικών, σε θέματα διαστήματος, μου έλεγε, ότι η κυβέρνηση Τραμπ και οι ΗΠΑ, είναι σε θέση σήμερα, να καταφέρουν πλήγματα σε οποιοδήποτε γήινο ή εξωγήινο αντικείμενο, δοκιμάσει κάτι περισσότερο από μία παρεμβολή, στα ραντάρ των αεροσκαφών. Χαρακτηριστικά μου είπε, ότι τουλάχιστον σήμερα, μπορούμε να τους ανοίξουμε την μύτη με τις γροθιές μας.

Ο Διοικητής, δε δήλωσε δημόσια αυτά που δήλωσε, σε κάποιο περιοδικό ουφολογικής συνωμοσίας, αλλά στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, εξηγώντας στο κοινό, ότι η τεχνολογία που διέθεταν τα αντικείμενα, ξεπερνάει κατά πολύ, ό,τι έχει δει μέχρι σήμερα να πετάει στον ουρανό του πλανήτη μας.

Όποιος ασχολείται με τα αμυντικά ζητήματα και τους εξοπλισμούς των υπερδυνάμεων, θα έχει παρατηρήσει, ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες και καταναλώνονται τεράστιοι οικονομικοί πόροι, ώστε τα μαχητικά, να εξοπλιστούν με συστήματα λέιζερ και τα πλοία, με ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα.

Γιατί τοποθετούν συστήματα λέιζερ επάνω στα μαχητικά; Διότι οι πύραυλοι που χρησιμοποιούνται σήμερα από τις πολεμικές αεροπορίες, είναι άχρηστοι έναντι τόσο προηγμένων ιπτάμενων αντικειμένων, καθώς είτε χρησιμοποιούν τεχνολογία ραντάρ για να εγκλωβίσουν τους στόχους τους, είτε αισθητήρες στο υπέρυθρο φάσμα, δηλαδή μέθοδοι, που μπορούν εύκολα να ξεγελαστούν.

Η μόνη λύση που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα δημόσια, είναι η τεχνολογία λέιζερ, που όμως, προϋποθέτει κλειστή εμπλοκή του αεροσκάφους και του αντικειμένου και συνθήκες ελιγμών, πολλών G, που δεν αντέχει το ανθρώπινο σώμα, όπως μας έχουν δείξει τα βίντεο της Αμερικανικής αεροπορίας. Τα drones, θα παίξουν σπουδαίο ρόλο, στο άμεσο μέλλον, στην πλανητική άμυνα.

Επίσης, σε τέτοιες συνθήκες μάχης, με επανδρωμένο μαχητικό ή drone, είναι απαραίτητη η διασύνδεση ανθρώπου – μηχανής σε επίπεδο cybernetics. Το Neuralink, του Ίλον Μασκ, στο πλαίσιο στρατιωτικής εφαρμογής, έρχεται να δώσει πολλές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, για αεροσκάφη, που θέλουν να πλοηγηθούν και να πολεμήσουν εντός ή εκτός της γήινης ατμόσφαιρας. Η σύνδεση ανθρώπου και μίας μορφής τεχνητής νοημοσύνης, είναι το επόμενο τεχνολογικό βήμα της ανθρωπότητας, στην εξερεύνηση του διαστήματος και στην πλανητική άμυνα. Ο Ίλον Μασκ, που είναι σφοδρός πολέμιος του Γκέιτς…

Καθώς το εύρος της ανθρώπινης δραστηριότητας θα αυξάνει στο διάστημα, ραγδαία, τα επόμενα χρόνια, ταυτόχρονα, θα αυξάνει και το εύρος της πολιτικής ανάλυσης και του πολιτικού στοχασμού των πραγμάτων, σε επίπεδα αδιανόητα μέχρι σήμερα.

Ήδη, η επιστήμη, έχει εστιάσει πάνω στην κβαντική βιολογία, έναν διεπιστημονικό κλάδο, που έρχεται να ρίξει φως, επάνω στην κβαντική λειτουργία των κυττάρων. Η έννοια λοιπόν, του κόσμου, αποκτά νέες διαστάσεις στην συνείδηση και την επιστημονική μας αντίληψη και διευρύνεται νομοτελειακά και στο πεδίο της πολιτικής διακυβέρνησης των ανθρώπων.

Καταλήγουμε λοιπόν, στο ότι η ανθρωπότητα, αυξάνει ταυτόχρονα τα όρια της δράσης της, εκτός του πλανήτη, αλλά και εκτός της ορατής πραγματικότητας, όπως την αντιλαμβάνονται τα αισθητήρια όργανά μας και γνωρίζοντας αυτό, αλλάζει ριζικά ολόκληρο τον στοχασμό για τη γεωπολιτική και γεωοικονομική δράση των κρατών, μέσα στο κοσμοσύστημα.

Ο πόλεμος των κόσμων, εντός ή εκτός εισαγωγικών η λέξη κόσμος, δύναται να έχει περισσότερες παραμέτρους και επίπεδα, απ’ όσα μπορεί να κατανοήσει ή να αντιληφθεί ο καθένας μας. Η εξίσωση λοιπόν, που περιγράφει τον κόσμο μας, αποκτά πάρα πολλές μεταβλητές και όσο αυξάνονται αυτές οι μεταβλητές, τόσο περισσότερο γίνεται όλο και πιο φανερή, η αδυναμία των πολιτικών ηγεσιών, επιπέδου Ελλάδας, για παράδειγμα, αλλά και των συστημικών διεθνών αναλυτών, να κατανοήσουν ή να προβλέψουν την επόμενη μέρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, δεν μίλησε τυχαία για το διάστημα και τις δράσεις που δύναται να αναλάβει το Τουρκικό Κράτος, απέναντι στη χώρα μας. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, χλεύασαν αυτή του τη δήλωση και την απαξίωσαν με όλη την ημιμάθεια και τον αρχοντοβλαχισμό του Βαλκάνιου φραπεδόμαγκα, που διαθέτουν σε κάθε τους κύτταρο. Ο Ερντογάν, δεν είναι ηλίθιος επειδή λέει αυτά, αλλά ηλίθιοι είναι οι δικοί μας, που προσπαθούν να τον ερμηνεύσουν, μέσα απο γελοίους γεωπολιτικούς οπαδισμούς, καφενειακού επιπέδου. Έπρεπε να θυμούνται οι δικοί μας δημοσιολογοι, όταν μιλάνε για τον Ερντογάν, αυτά που έμαθαν στο σχολείο τους. Ο Μέγας Αλέξανδρος, παρ’ όλο που κατέλυσε την Περσική Αυτοκρατορία, έδειξε πολιτικό και πολιτισμικό πολιτισμό απέναντι στο Βασιλιά Δαρείο και αυτή η παιδεία είναι, που διακρίνει και χαρακτηρίζει εμάς, τους Έλληνες, από τα βαρβαρικά Έθνη.

Όχι ότι ο Ερντογάν, θα μας ρίξει κανέναν πύραυλο για να καταρρίψει τον τεράστιο διαστημικό σταθμό που διαθέτει η χώρα μας, χορηγίας των… Ελ και του Λιακόπουλου. Το ότι ο Ερντογάν, πηγαίνει εκεί την συζήτηση, σε εξωατμοσφαιρικά επίπεδα, δείχνει, ότι είναι πιο μπασμένος στα κόλπα, απ’ ό,τι εμείς, οι μάγκες παντογνώστες και καραμπουζουκλήδες, πιστεύουμε ότι είναι. Αυτό, θα έπρεπε, ως χώρα, να αναλύουμε, το μέγεθος της διείσδυσης του Ερντογάν σε βαθύτερα παίγνια, όχι να τον χλευάζουμε, ως καραγκιοζάκια της διεθνούς κοινότητας. Όταν γνωρίζεις σε βάθος τον αντίπαλό σου, τότε μπορείς να τον κερδίσεις και χωρίς να ρίξεις ούτε μία τουφεκιά. Πρέπει να αναπτύξουμε τα φίλτρα, ώστε να ξεχωρίζουμε τις ηλιθιότητες που λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι, επιπέδου Ακάρ, από τα θέματα που έχουν πραγματικό πολιτικό ζουμί και εκφράζονται από τον Ερντογάν και μόνο. Γενικά, θα συνιστούσα στους Τούρκους αξιωματούχους, να μαζέψουν λίγο τη γλώσσα τους, γιατί αρχίζουν και κουράζουν και εμείς, δεν είμαστε ΕΛΙΑΜΕΠ, ούτε Πάιατ…  Έχουμε το φάρμακο να τους χορέψουμε στο ταψί, όπως δεν τους έχει χορέψει κανένας τα τελευταία χίλια χρόνια.

Το ότι οι Δημοκρατικοί, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην ίδρυση της διαστημικής δύναμης, που θεμελίωσε ο Πρόεδρος Τραμπ, δείχνει, ότι κάτι ετοίμαζαν εκεί έξω. Έχω ακούσει πολλά για το θέμα αυτό. Έχω ακούσει τόσα πολλά, που αρχίζω να αναρωτιέμαι, εάν αυτά που κάνουν τώρα για να χάσει ο Τραμπ, εξεγέρσεις, εμπρησμούς δασών, δολοφονίες, εκλογική νοθεία και Συνταγματική εκτροπή, βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ακροαριστερή φασίζουσα ιδεολογία, που θέλουν να επιβάλλουν στον πλανήτη ή σε κάτι πολύ – πολύ βαθύτερο…

Να ξεκινήσουμε να στοχαζόμαστε τις έννοιες «πόλεμος» και «κόσμος», έξω από το κουτί, στο οποίο θέλουν να μας έχουν εγκλωβισμένους. Οι παγκόσμιες ελίτ, προσπαθούν να αποτρέψουν κάτι, που δείχνει στον ορίζονται ότι έρχεται. Κάνουν τα πάντα, ώστε ο πλανήτης να παραμείνει στο σκοτάδι.

Πολεμούν, όπως δεν έχουν πολεμήσει ποτέ στη ζωή τους.

Αυτή την στιγμή, παίζεται το σύμπαν, σε ένα παιχνίδι, που δε θα έχει αιχμαλώτους!

Ο πόλεμος των κόσμων, έχει ήδη ξεκινήσει…

Share to...