Επίθεση Μαρινάκη στους πολίτες που θέλουν να οργανωθούν κατά της χούντας Μητσοτάκη

Date: 08/03/2021 Time: 13:15

Σφοδρή επίθεση του in.gr, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά Ελλήνων πολιτών, που θέλουν να αυτό-οργανωθούν για να προστατέψουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα και τη χώρα. Για άλλη μία φορά, το εξουσιαστικό σύστημα Μητσοτάκη, αποκαλεί τους πολίτες «γελοίους, ψεκασμένους, συνωμοσιολόγους και εν πολλοίς, ρατσιστές και εθνικιστές».

Για τον κύριο Μαρινάκη, οι πολίτες, δεξιοί και αριστεροί, θα πρέπει να φοράνε γραβάτα, να έχουν τελειώσει το Χάρβαρντ, να έχουν θητεύσει στα στούντιο του Mega και μετά να τους επιτρέπεται να αρθρώνουν δημόσιο λόγο και να αυτό-οργανώνονται σε ομάδες, οι οποίες θεωρούν, ότι το πολιτικό σύστημα δεν τους ακούει και δεν τους ανήκει. Δυστυχώς, για το in.gr, όλοι οι Έλληνες, δεν κρέμονται πάνω από τις οθόνες των υπολογιστών τους, για να ενημερωθούν από τα site του κυρίου Μαρινάκη, για το χαρτομάντιλο με το οποίο σκούπισε ο κύριος Αντετοκούμπο τη μύτη του, για το πότε έκοψε τα νύχια του και για το ποιο αποσμητικό βάζει στις μασχάλες του.

Ελλάδα, δεν είναι μόνο το Κολωνάκι και η Εκάλη και αυτή η Ελλάδα, αρχίζει να αντιδρά και όπως δείχνει το επιθετικό δημοσίευμα του in.gr, αυτό δεν αρέσει καθόλου στο σύστημα.

Διαβάστε το δημοσίευμα του in.gr:

«Στο πνεύμα των… Αποκριών, νοσταλγοί πιθανότατα ακραίων οργανώσεων, έβγαλαν τα στρατιωτικά τους από το πατάρι, φόρεσαν τον μπερέ τους και είπαν να προσφέρουν άφθονο γέλιο με τις συνωμοσιολογικές τους απόψεις.

Εκ πρώτης όψεως οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» φαίνονται σαν «βοηθοί» των πολιτών, οι οποίοι όπως λένε και σε βίντεο που έχουν αναρτήσει, είναι «δίπλα στον κάθε Έλληνα, ο οποίος έχει προβλήματα, είτε μετακίνησης, είτε προβλήματα με τον νόμο και ότι δεν γνωρίζει γιατί έχει άγνοια και αυτή την άγνοια την έχει λόγω [του] ότι κάνει υπόθαλψη η ίδια η Βουλή στα σώματα ασφαλείας».

https://www.facebook.com/100047707513506/videos/198161868450729/

Το «Σώμα Θεματοφυλακής του Άρθου 120» φαίνεται σαν μια αστεία και αθώα δράση πρωτοβουλίας πολιτών.

Αν ωστόσο εμβαθύνουμε στη δράση τους, θυμίζει περισσότερο… πολιτοφυλακή, καθώς κάνουν λόγο ακόμα και για κατάλυση της εξουσίας.

Τι είναι το Άρθρο 120 του Συντάγματος

Στη σελίδα τους στο Facebook με ονομασία «ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ Α120Σ», οι «θεματοφύλακες» επικαλούνται το Α120Σ.

Το Άρθρο 120 του Συντάγματος είναι η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος που αναφέρει ότι οι Έλληνες «…δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Με άλλα λόγια, η ομάδα λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα πρέπει να υπάρξει.. ένοπλη κινητοποίηση καθώς θεωρούν πως το Σύνταγμα έχει ανατραπεί.

«Έχουμε ενεργοποιήσει το άρθρο 120 και ενημερώνουμε τον κόσμο για τα δικαιώματα που έχουμε ως Έλληνες πολίτες και που μας κρύβουν, εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι εκάστοτε κυβερνώντες της χώρας εις βάρος μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην σελίδα τους.

κάρτα

Σε αρκετά βίντεο τους υιοθετούν ρατσιστικό λόγο όπως η λέξη «αποικισμός», ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά από χρυσαυγίτες και από μέλη του Ιερού Λόγου, αναφερόμενοι στο προσφυγικό.

Σε ανάρτηση μάλιστα στη σελίδα προχωρούν ακόμα και σε συνωμοσιολογίες, λέγοντας πως η Εθνική Αθηνών-Λαμίας έκλεισε… «για να κλείνουν τον κόσμο μέσα για να στήνουν πόλεις για τους λαθροεισβολείς».

Με μια παραπάνω ματιά, επομένως, η ομάδα θυμίζει περισσότερο χαρακτήρα παραστρατιωτικής οργάνωσης, τόσο σε λεκτικό όσο και σε ενδυματολογικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά ομάδας που τα βιώσαμε τα τελευταία χρόνια και από άλλες οργανώσεις και μάλιστα της ακροδεξιάς.

Σε βίντεο δε που έχει αναρτήσει μέλος της ομάδας στο Facebook, δίνεται… υπόσχεση στους πολίτες για σύλληψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

«Ο κύριος Μηταράκης θα δείτε θα συλληφθεί. Θα το δείτε. Ένας μήνας έμεινε, ενάμιση. Θα δείτε τι ωραία που θα περάσουνε». [Δείτε το βίντεο στο 2:50].

https://www.facebook.com/100047707513506/videos/pcb.180245733575676/180245573575692

Η συγκεκριμένη ομάδα μάλιστα έχει προχωρήσει σε online συλλογή υπογραφών κατά… παντός υπευθύνου για διενεργούντων σε χώρα τελούσα υπό κατοχή για άμεση συνεργεία σε:

1) Παράδοσης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος με σκοπό την εκχώρηση
Ελληνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων.
2) Εγκατάσταση λαθρομεταναστών – εισβολέων εντός της κατεχόμενης Ελλάδος με
σκοπό τη γενοκτονία των Ελλήνων.
3) Απόπειρα αναθεώρησης – αλλαγής Συντάγματος της κατεχόμενης – Ελλάδος
4) Βίαιη κατάλυση του Συντάγματος.
5) Εσχάτη Προδοσία – απόπειρα εγκαθίδρυσης και νομιμοποίησης κατοχής στη χώρα
6) Αντισυνταγματική και κακουργηματική ανέγερση Τεμενών – Τζαμιών εντός της
κατεχώμενης χώρας – Ελλάδας.
7) Ανθελληνική προπαγάνδα υπέρ της προδοσίας της χώρας και εις βάρος του Δημόσιου συμφέροντος».

Follow us on Twitter
Join our Facebook page