Επιμένει η Ρωσία: Μη αναστρέψιμη η εντολή Putin για πληρωμή σε ρούβλια – Gazprom: Με ρωσικούς όρους οι εξαγωγές

Date: 01/04/2022 Time: 18:56

Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ Ρωσίας – Ευρώπης για την πληρωμή των συμβολαίων φυσικού αερίου, με τη Ρωσία να μην υποχωρεί από τις απαιτήσεις της για την πληρωμή των συμβολαίων σε ρούβλια.
Το Κρεμλίνο  διαμηνύει ότι η εντολή Putin για πληρωμές σε ρούβλια είναι μη αναστρέψιμη και η Gazprom ενημερώνει τους πελάτες για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής σε ρούβλια, παρά τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων.

Κρεμλίνο: Μη αναστρέψιμη η εντολή Putin – Δεν θα διακοπεί η ροή από σήμερα – To δεύτερο 15ήμερο οι πληρωμές

Η Ρωσία δεν θα διακόψει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Ευρώπης από σήμερα, καθώς οι πληρωμές για τις παραδόσεις μετά την 1η Απριλίου πραγματοποιούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και τον Μάιο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η διαταγή του Vladimir Putin για την πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι μη αναστρέψιμη και ότι το ρούβλι είναι το προτιμώμενο και ασφαλέστερο νόμισμα για την Ρωσία αυτήν την στιγμή.

Η απόφαση για παροχή φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες για ρούβλια μπορεί να ακυρωθεί στο μέλλον, αλλά προς το παρόν είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή για τη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Putin.
«Σίγουρα, αν προκύψουν άλλες προϋποθέσεις. Αλλά στις τρέχουσες συνθήκες, τα ρούβλια είναι η πιο προτιμώμενη και αξιόπιστη επιλογή για εμάς», είπε απαντώντας σε ερώτηση εάν μπορεί να ακυρωθεί η απόφαση πληρωμής για το φυσικό αέριο σε ρούβλια.
O Peskov ρωτήθηκε επίσης εάν το διάταγμα για τις πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια θα μπορούσε επίσης να ισχύσει αναδρομικά.
«Όχι, δεν έχει αναδρομική ισχύ, φυσικά», εξήγησε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Gazprom: Οι εξαγωγές θα συνεχισθούν με τους ρωσικούς όρους

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα συνεχισθούν με τους ρωσικούς όρους, ανακοίνωσε η Gazprom προσθέτοντας ότι σήμερα η εταιρεία ξεκίνησε να γνωστοποιεί στους πελάτες της την αλλαγή σύμφωνα με την οποία η εξόφληση των λογαριασμών θα γίνεται σε ρούβλια.
Η Gazprom προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι παραμένει αξιόπιστος εταίρος και ότι θα διατηρήσει ασφαλή την προμήθεια φυσικού αερίου.

Συνεχίζεται κανονικά η ροή προς την Ευρώπη

Νωρίτερα, η Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται κανονικά η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, στη σκιά της διαμάχης που είναι σε εξέλιξη για τον τρόπο πληρωμής των συμβολαίων.
Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, συμβαδίζοντας με τα αιτήματα από Ευρωπαίους καταναλωτές.
Η εταιρία δήλωσε ότι τα αιτήματα ανέρχονται σε 108,4 εκατ. κυβικά μέτρα για την 1η Απριλίου από 109,5 εκατ. κυβικά μέτρα μία ημέρα νωρίτερα.

Πηγή: bankingnews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...