Επιμένει η ακρίβεια: Το φθινόπωρο έρχονται αυξήσεις και στην τιμή του ψωμιού!

Date: 18/08/2023 Time: 10:30

Τουλάχιστον το 30% αγγίζουν οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα τα τελευταία δύο χρόνια, με τον πληθωρισμό να καθιστά την ακρίβεια το σημαντικότερο ζήτημα για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν και άλλο, καθώς, από Σεπτέμβρη θα υπάρξουν τεράστιες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης που μπαίνουν καθημερινά στο τραπέζι. Μάλιστα, επιπλέον 10% αυξήθηκε η τιμή χονδρικής στα άλευρα. Έτσι, οι μεγάλες αυξήσεις στα άλευρα θα πυροδοτήσουν ανατιμήσεις από το φθινόπωρο στην τιμή του ψωμιού. 

Τα αρτοποιεία αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής των αρτοσκευασμάτων, ενώ σημαντική είναι ταυτόχρονα η μείωση της κατανάλωσης. Προειδοποιούν, μάλιστα, πως αν δεν προχωρήσουν στις ανατιμήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο». Επίσης, καταγγέλλουν μεγαλύτερη αύξηση των μεγάλων αλευροβιομηχανιών από τους οικογενειακούς μύλους. 

Πρόσφατα, η Ομοσπονδία Αρτοποιών ενημερώθηκε από τους προμηθευτές αλεύρων για επικείμενη αύξηση 7%-10% στις τιμές των αλεύρων. Ο κλάδος των αρτοποιών θεωρεί αδικαιολόγητη και βιαστική την απόφαση της αλευροβιομηχανίας για αυτές τις αυξήσεις την παρούσα χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα. 

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...