Έντονη οσμή σκανδάλου στα αποκαΐδια της Αττικής! | The Flag Report

Έντονη οσμή σκανδάλου στα αποκαΐδια της Αττικής!

Date: 06/08/2021 Time: 15:40

Οσμή σκανδάλου αναδίδεται από τα καμένα στο Τατόι και συνολικά από την ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και του Κρυονερίου που εξακολουθεί να φλέγεται, καθώς πληθαίνουν οι υπόνοιες για ύποπτα επενδυτικά σχέδια πάνω στις στάχτες.

Σχετικά ερωτήματα έχει αφήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Νάσου Ηλιόπουλου, καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να προστατεύσει τον χαρακτήρα των καμένων εκτάσεων. Κι αυτό διότι, αν και οι τοπικοί άρχοντες έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν υποσχέσεις ότι οι πληγείσες περιοχές θα κριθούν άμεσα αναδασωτέες, μια περίεργη είδηση από τον περασμένο Φεβρουάριο σε ιστοσελίδα του ομίλου Μαρινάκη, καθώς και μια δικαστική απόφαση από το όχι και τόσο μακρινό 2012, που μοιάζει άκρως φωτογραφική και φέρει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα της νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, προκαλούν ευλόγως ανησυχία.

Ειδικότερα, την 9η Φεβρουαρίου το… προφητικό in.gr ανάρτησε είδηση με τίτλο «Μαγνήτης το Τατόι για επενδύσεις», στην οποία ανακοινωνόταν ότι το σχέδιο «αποκατάστασης» της περιοχής των πρώην βασιλικών κτημάτων βρισκόταν εκ νέου στα σκαριά, ευνοώντας την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου. Στην επίμαχη είδηση γινόταν λόγος για δυνητικές επενδύσεις στην περιοχή, ανάμεσα στις οποίες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες έβρισκαν εμπόδιο στο γεγονός ότι η διαθέσιμη γη είναι ελάχιστη λόγω των δασικών εκτάσεων.

«Δύναται να αναπτυχθούν έργα εντός αναδασωτέων εκτάσεων»

Ως εκ θαύματος, λίγους μόλις μήνες μετά την τουλάχιστον περίεργη αυτή είδηση η περιοχή τυλίχτηκε στις φλόγες και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη. Μάλιστα, οι συμπτώσεις είναι πολλές για να είναι τυχαίες, καθώς ήδη από το 2012 φαίνεται πως υπήρξε σχεδιασμός για επενδύσεις στο Τατόι, καθώς το ΣτΕ με απόφασή του, την οποία είχε εισηγηθεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε κρίνει πως δύναται να αναπτυχθούν έργα εντός αναδασωτέων εκτάσεων.

«Κατά την έννοια της συνταγματικής διάταξης για την αναδάσωση, αν και θεσπίζεται αυστηρό καθεστώς προστασίας για τις αναδασωτέες εκτάσεις, δεν αποκλείεται η θέσπιση ρύθμισης, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να εγκριθεί επέμβαση σε έκταση που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα», ανέφερε η προ δεκαετίας απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για έργα μέσα σε καμένες δασικές εκτάσεις, εφόσον αυτά αποβλέπουν «στην εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία».

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page