Έγγραφο-φωτιά: Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς ζήτησαν από τις αμερικανικές αρχές τα στοιχεία που αρνούνταν να παραλάβει ο Αγγελής!

Date: 08/06/2021 Time: 11:26

Σε… μπούμερανγκ εξελίσσεται για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος κατηγορείται πως δεν παρέλαβε από τις αμερικανικές αρχές στοιχεία που αφορούν την εμπλοκή του γιου πολιτικού, η υπόθεση Novartis.

Ο «μάρτυρας κατηγορίας» στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την τυχόν εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου δωροδοκίας πολιτικών και γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία, εξελίσσεται σε κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς άσκησε εναντίον του κ. Αγγελή ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος καθώς με την ιδιότητα του επόπτη των Εισαγγελέων Διαφθοράς, αρνήθηκε το Δεκέμβριο του 2018 να παραλάβει στη Βιέννη στοιχεία για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Στη Βιέννη είχαν πάει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς αλλά και ο κ. Αγγελής ως επόπτης τους, για να συναντήσουν Αμερικανούς συναδέλφους τους που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνάντηση οι Αμερικανοί εισαγγελείς επιχείρησαν να παραδώσουν στον κ. Αγγελή και τους εισαγγελείς Διαφθοράς στοιχεία ως προς τον τραπεζικό λογαριασμό συγγενικού προσώπου πολιτικού ο οποίος εμπλεκόταν στο σκάνδαλο Novartis.

Όμως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να παραλάβει τα στοιχεία επικαλούμενος μη νομιμότητα της διαδικασίας, παραπέμποντας τους Αμερικανούς εισαγγελείς στην Eurojust!

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελής αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία και μάλιστα προς υπεράσπιση του χρησιμοποίησε έγγραφο δικαστικής συνδρομής με αριθμό 344/28-1-2019 που υπογράφεται από τον τότε επίκουρο Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα.

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, σχεδόν ένα μήνα μετά το ταξίδι στη Βιέννη και ενώ ο κ. Αγγελής είχε υποβάλει αναφορά παραίτησης από τη θέση του επόπτη, καταγγέλλοντας στόχευση εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς υπέβαλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ, ζητώντας να διερευνηθεί ο συγκεκριμένος λογαριασμός του γιου πολιτικού προσώπου που βρίσκεται υπό έρευνα στην υπόθεση.

Με το έγγραφο αυτό αποδεικνύεται πως οι Εισαγγελείς Διαφθοράς επιδίωξαν να λάβουν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους τα στοιχεία σε βάρος του γιου πολιτικού που αρνήθηκε να παραλάβει ο κ. Αγγελής κατά τη συνάντηση στη Βιέννη.

Έστω και μετά από ενάμιση χρόνο από το… σόου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, αποδεικνύεται πως ο Ιωάννης Αγγελής θα πρέπει να… απολογηθεί και όχι να είναι κατήγορος αυτών που δεν «κουκούλωσαν», αλλά αντίθετα ενδιαφέρθηκαν να έρθει στο φως το σκάνδαλο διαφθοράς πολιτικών από την φαρμακοβιομηχανία Novartis.

nb eggrafo novartis

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page