Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η γερμανική οικονομία: Ιστορική αύξηση του κόστους παραγωγής

Date: 20/06/2022 Time: 17:59

Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν με ρυθμό ρεκόρ τον Μάιο, σημειώνοντας την ταχύτερη αύξηση από την έναρξη της συλλογής των δεδομένων το έτος 1949, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας.

Οι τιμές παραγωγού για τα βιομηχανικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 33,6% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021. Οι γερμανικές τιμές παραγωγού καταγράφουν νέο αυξητικό ρεκόρ κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο του 2021.

Οι αυξήσεις των τιμών συνεχίζουν να οφείλονται κυρίως στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, το οποίο αυξήθηκε κατά 87,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021. Το φυσικό αέριο, στο οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η γερμανική βιομηχανία, αυξήθηκε κατά 148,1%. Η Γερμανία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου και θα αποθηκεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό αέριο εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία μπορεί να διακόψει την προμήθεια.

Ο συνολικός δείκτης, εξαιρουμένης της ενέργειας, ήταν 16,5% υψηλότερος σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021, δείχνοντας ότι οι πιέσεις στις τιμές εξαπλώνονται ευρύτερα.

Η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών παραγωγού υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή δεν έχει φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά του, καθώς σημαντικό μέρος των ανατιμήσεων δεν έχει φτάσει ακόμα στα ράφια. 

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...