Ελλάδα SOS: Πρωτιά στις καμένες εκτάσεις σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Β. Αφρική!

Date: 04/09/2023 Time: 18:37

Όλο και περισσότερα αρνητικά ρεκόρ σε σχέση με τις πρόσφατες φωτιές που κατέκαψαν και ακόμα καίνε σημαντικά μέρα της πατρίδας μας όπως το δάσος της Πάρνηθας, το δάσος της Δαδιάς και γενικότερα ολόκληρο τον Έβρο κατέχει η Ελλάδαπ.

Σύμφωνα με την έκθεση του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγου ε.α., Ανδριανού Γκουρμπάτση, την οποία δημοσιεύει το documentonews.gr. η Ελλαδίτσα μέσα στην χρονιά που διανύουμε, το 2023, κατέχει επάξια την πρώτη θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ αλλά και μεταξύ των κρατών της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής , σε ότι αφορά τον αριθμό των καμένων εκτάσεων!

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία,  ο αριθμός των καμένων στρεμμάτων ανέρχεται σε 1,762 εκατ. καμένα στρέμματα.

Οι εκτάσεις αυτές είναι είναι υπέρ τετραπλάσιες του ετήσιου μέσου αριθμού των καμένων εκτάσεων κατά τα έτη (2006 – 2022) που ήταν 410.930 στρέμματα!

Την ίδια στιγμή, την φετινή χρονιά ο αριθμός των πυρκαγιών στη χώρα μας αυξήθηκε συγκριτικά με τον ετήσιο μέσο αριθμό πυρκαγιών κατά τα έτη (2006 – 2022) σε ποσοστό 6,8%!

Παράλληλα η πυρκαγιά στον Έβρο, όπως αναδεικνύει η έκθεση, είναι η μεγαλύτερη στην ΕΕ αλλά και την ελληνική ιστορία καμένη έκταση!

Επίσης, το 2023, η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» μεταξύ των κρατών της ΕΕ και γενικότερα της Ευρώπης αλλά και μεταξύ των κρατών της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής ως προς την δριμύτητα των πυρκαγιών.

«Κόλαφος» ο αντιστράτηγος

Η τραγελαφική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με τις απίστευτες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε για τις πυρκαγιές, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Μεταξύ αυτών και του αντιστράτηγου-Yπαρχηγού Πυροσβετσικού Σώματος., ε.α και Νομικού-δικαστικού Πραγματογνώμονα, Ανδριανού Γκουρμπάτση.

Με μια σειρά αναρτήσεων ο κ.Γκουρμπάτσης εκφράζει την αγανάκτησή του για την αποποίηση ευθυνών και την προσπάθεια συγκάλυψής τους.

«Θα έπρεπε ήδη να είστε στη φυλακή τόσο εσείς και όσοι άλλοι είναι συνυπεύθυνοι για τις θανατηφόρες και καταστροφικές πυρκαγιές 2018, 2021 και 2023 κι εσείς όχι μόνο δεν αναλάβατε τις ευθύνες σας, αλλά επιχειρήσατε να μας παραπληροφορήσατε για να τις συγκαλύψετε! Απλά ΝΤΡΟΠΗ!», γράφει χαρακτηριστικά σε μία από αυτές.

Ενώ σε άλλη αναφέρει: «ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τις φετινές πυρκαγιές: κ.Μητσοτάκη για τις ποινικές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού που από λάθη και εγκληματικές παραλείψεις του οδήγησαν αιτιωδώς στην πιο καταστροφική πυρκαγιά της ΕΕ (820.000 στρ και 28 θύματα) “ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ”!».

Τέλος, ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης σχολιάζει: «Παλιά λέγαμε που είναι το Κράτος; Τώρα το Κράτος είναι παρόν. κ.Πρωθυπουργέ μας δουλεύεις με αυτά που λες ή σε παραπληροφορούν. Αλήθεια είναι ότι το κράτος ήταν παρόν αλλά ανίκανο να προστατέψει τη ζωή και περιουσία μας».

  • Δείτε τις αναρτήσεις:

Συγκλονιστική ανάρτηση καθηγητή: «Τι αξία έχει η αξιοπρέπεια μιας κοινωνίας να θέλει να ζει σε ένα ζωντανό πλανήτη;»

Ο αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κώστας Ποϊραζίδης έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο facebok για την ανυπολόγιστη καταστροφή στον Έβρο, όπου η φωτιά καίει για 13η συνεχή ημέρα.

  • Έγραψε:

Χωρίς λόγια …
τι αξία έχουν πια και αυτά;
τι αξία έχει η αξιοπρέπεια μιας κοινωνίας να θέλει να ζει σε ένα ζωντανό πλανήτη;
… αυτά τα δύο μέτωπα που ξέφυγαν εχθές (30/6), καταστρέφουν τώρα και ότι είχε μείνει ακόμα ως κηλίδα ζωής στον Κεντρικό Έβρο
… και πολλούς δρόμους είχε η περιοχή
και πλήθος αντιπυρικών είχε
και διαχειριζόμενα δάση είχε
και αγροτική ζώνη είχε
και μάχιμους κατοίκους είχε (και έχει) …
Καλό κουράγιο στους κατοίκους του Έβρου, καθώς συνεχίζει ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ

εικόνα 2
εικόνα 3

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...