Έκθεση: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι τώρα ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης καλλιεργήσιμης γης της Αμερικής

Date: 17/01/2021 Time: 11:00

Του Jack Phillips

Ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και το τέταρτο πιο πλούσιο άτομο στον κόσμο, έχει αποκτήσει περισσότερα από 979.370 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιστώντας τον τον κορυφαίο ιδιοκτήτη καλλιεργήσιμης γης στην χώρα.

Το Land Report, ένα περιοδικό που παρέχεται από το Realtors Land Institute, δήλωσε ότι με βάση την έρευνά του, οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς απέκτησαν συνολικά «περίπου 979.370 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης». Αυτό το σύνολο εν δυνάμει γεωργικών εκτάσεων εκτείνεται σε 18 πολιτείες, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι μεγαλύτερες εκτάσεις των Γκέιτς βρίσκονται στη Λουιζιάνα με περίπου 279.243 στρέμματα, το Αρκάνσας με περίπου 190.209 στρέμματα, τη Νεμπράσκα με περίπου 80.940 στρέμματα και πολλά άλλα, σύμφωνα με το Land Report.

«Δεν είναι απολύτως σαφές πώς χρησιμοποιείται η καλλιεργήσιμη γη του Γκέιτς, ή εάν κάποια από τις εκτάσεις αυτές προορίζεται για διατήρηση ακαλλιέργητης γης», σημείωσε το Forbes. Η Cascade Investments, η εταιρεία προσωπικών επενδύσεων του Γκέιτς, δεν απάντησε στο αίτημα για σχόλιο του Forbes, ενώ η Epoch Times αιτήθηκε επίσης σχόλιο. Ένας εκπρόσωπος του Cascade αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει στο Land Report.

«Ωστόσο, υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η γη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του ιδρύματος. Η Cottonwood Ag Management, θυγατρική της Cascade, είναι μέλος της Leading Harvest, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί βιώσιμα γεωργικά πρότυπα που δίνουν προτεραιότητα στην προστασία των καλλιεργειών, του εδάφους και των υδάτινων πόρων», σύμφωνα με το Forbes.

Σύμφωνα με το Land Report, φαίνεται ότι οι Γκέιτς άρχισαν να αγοράζουν γη σχετικά πρόσφατα.

«Το μεγαλύτερο ενιαίο κομμάτι γης των Γκέιτς αποκτήθηκε το 2017: Μια ομάδα γεωργικών εκτάσεων που ανήκαν στο Συμβούλιο Επενδύσεων του Προγράμματος Συντάξεων του Καναδά. Με έδρα το Τορόντο, το Συμβούλιο Επενδύσεων για το Πρόγραμμα Συντάξεων του Καναδά άρχισε να συγκεντρώνει γη το 2013, όταν εξαγόρασε την AgCoA, δηλαδή, Αγροτική Εταιρεία Αμερικής», σημειώνει η έκθεση. «Αυτή η αμερικανική ιδιωτική γη [του Real Estate Investment Trust] ήταν μια κοινή επένδυση μεταξύ της Duquesne Capital Management και της Goldman Sachs που ξεκίνησε το 2007. Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, η AgCoA απέκτησε περισσότερα από 404.700 στρέμματα σε εννέα πολιτείες. Μέχρι τη στιγμή που πωλήθηκε στο Συμβούλιο Επενδύσεων του Προγράμματος Συντάξεων του Καναδά το 2013, η AgCoA κατατασσόταν ως ένας από τους κορυφαίους θεσμικούς ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις ΗΠΑ.»

Η Cascade σημείωσε ότι ο Γκέιτς αγόρασε επίσης μεγάλο μερίδιο σε περίπου 100.365 στρέμματα γης ακριβώς δυτικά του Φοίνιξ της Αριζόνα.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχει συμμετάσχει σε γεωργικές πρωτοβουλίες σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της υποσαχάριας Αφρικής και Νοτιοασιατικών.

Το περιοδικό Forbes σημειώνει ότι ο Γκέιτς έχει «καθαρή αξία» περίπου $121 δισεκατομμυρίων. Το Forbes σημείωσε ότι ο Γκέιτς δεν είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης [καλλιεργήσιμης και μη] γης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η θέση ανήκει στον πρόεδρο της Liberty Media, Τζον Μαλόουν, ο οποίος διαθέτει 8,9 εκατομμύρια στρέμματα αγροκτημάτων και δασών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, εν τω μεταξύ, διαθέτει περίπου 1,7 εκατομμύρια στρέμματα γης κυρίως στο Δυτικό Τέξας.

Πηγή: theepochtimes.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Shares