Ekstra Bladet εφημερίδα Δανίας: Αποτύχαμε, ζητάμε συγνώμη που υιοθετήσαμε το αφήγημα για πανδημία και εμβόλια

Date: 13/01/2022 Time: 19:08

Σιγά αλλά σταδιακά, μέρος της παγκόσμιας κοινωνίας κατανοεί τα πολλά λάθη που έχουν υπάρξει στην διαχείριση του covid 19.
To βασικό αφήγημα των κυβερνήσεων υιοθετήθηκε από πολλούς ως θέσφατο, αλλά το αδιέξοδο της πανδημίας ήρθε να αποδείξει… ότι το αφήγημα κυβερνήσεων και επιστημόνων για τα lockdowns και τα εμβόλια είναι διάτρητο.
Στο πλαίσιο αυτό μια μεγάλη εφημερίδα από την Δανία η Ekstra Bladet ζήτησε συγνώμη και σε επίσημο τίτλο της ανέφερε:
«Αποτύχαμε, ζητάμε συγγνώμη που δημοσιεύσαμε τις επίσημες αφηγήσεις για τον COVID χωρίς να τις αμφισβητήσουμε»

Τον Αύγουστο του 2021, η κορυφαία εφημερίδα της Γερμανίας, η Bild, ζήτησε επίσης συγγνώμη για την δραματική κάλυψη του Covid – με ειδικό μήνυμα στα παιδιά, τα οποία στοχοποίησαν λέγοντας «ότι επρόκειτο να δολοφονήσουν τη γιαγιά τους».

Τώρα, μια εφημερίδα στη Δανία ζήτησε δημόσια συγγνώμη επειδή ανέφερε το αφήγημα της κυβέρνησης γύρω από την πανδημία Covid-19 χωρίς να το αμφισβητήσει.

«Αποτύχαμε», αναφέρει ο τίτλος του άρθρου στην εφημερίδα Ekstra Bladet , η οποία παραδέχεται ότι «Εδώ και ΣΧΕΔΟΝ δύο χρόνια, εμείς -ο Τύπος και οι πολίτες – είμαστε σχεδόν υπνωτισμένοι, απασχολούμενοι με τα καθημερινά στοιχεία των αρχών για τον κορωνοϊό».

ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ τις ταλαντώσεις του εκκρεμούς όταν αξιολογήσαμε τους μολυσμένους, ασθενείς που νοσηλεύονται και τους νεκρούς από κορωνοϊό.
Οι πολιτικοί και οι αρχές μας προειδοποιούν συνεχώς για το αδρανές τέρας του covid 19 κάτω από τα κρεβάτια μας.
Ένα τέρας που μας περιμένει να κοιμηθούμε για να χτυπήσει στο σκοτάδι της νύχτας.
Η πνευματική εγρήγορση έχει φθαρεί πάρα πολύ σε όλους μας.
Για αυτό και εμείς – ο Τύπος – πρέπει να κάνουμε απολογισμό των προσπαθειών μας. Και έχουμε αποτύχει.

Δεν είμαστε αρκετά προσεκτικοί όταν οι αρχές κλήθηκαν να απαντήσουν τι σήμαινε στην πραγματικότητα ότι οι άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό και όχι λόγω κορωνοϊού.
Γιατί κάνει διαφορά;
Μεγάλη διαφορά.
Ακριβώς, οι επίσημοι αριθμοί νοσηλείας έχουν αποδειχθεί ότι είναι 27% από τον πραγματικό αριθμό όσων βρίσκονται στο νοσοκομείο, απλώς και μόνο επειδή έχουν κορωνοϊό.
Μόνο αυτό ξέρουμε τώρα.
Πρωτίστως οι αρχές είναι υπεύθυνες για την σωστή, ακριβή και ειλικρινή ενημέρωση του πληθυσμού.
Τα στοιχεία για το πόσοι ήταν άρρωστοι και πέθαναν από κορωνοϊό θα έπρεπε, για προφανείς λόγους, να έχουν δημοσιευτεί εδώ και πολύ καιρό, για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα του τέρατος κάτω από το κρεβάτι.
Σε όλα τα μηνύματα των αρχών και των πολιτικών προς τον λαό σε αυτή την ιστορική κρίση σκόπιμα αφήνουν πολλά περιθώρια. Και επομένως λένε ψέματα οπότε μέρος του πληθυσμού χάνει την εμπιστοσύνη του.
Άλλο παράδειγμα: Τα εμβόλια αναφέρονται σταθερά ως το «υπερόπλο» μας.
Και τα νοσοκομεία μας ονομάζονται «υπερνοσοκομεία».
Ωστόσο, αυτά τα υπερ-νοσοκομεία φαινομενικά πιέζονται στο μέγιστο, παρόλο που σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός είναι οπλισμένος με ένα υπερ-όπλο.
Ακόμα και παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε τεράστια κλίμακα, κάτι που δεν έχει γίνει στις γειτονικές μας χώρες.

Με άλλα λόγια, υπάρχει κάτι εδώ που δεν αξίζει τον όρο «σούπερ».
Είτε πρόκειται για τα εμβόλια, είτε για τα νοσοκομεία, είτε για ένα μείγμα όλων, είναι η προσφορά του κάθε ανθρώπου.
Αλλά τουλάχιστον η επικοινωνία των αρχών προς τον πληθυσμό δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τον όρο «σούπερ». Αντιθέτως.

Πηγή: bankingnews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page