Εισήγηση-έκπληξη στο Μαξίμου: «Έτσι θα δημιουργήσουμε εσωκομματικό θέμα στον Τσίπρα»

Date: 22/03/2021 Time: 12:04

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαμηνύει σε όλα τα επίπεδα πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο με φόντο τις υπόγειες διεργασίες του Αλέξη Τσίπρα για αποσταθεροποίηση της χώρας και παρακώλυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στη μετα-COVID εποχή ορισμένοι συνομιλητές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος εξακολουθούν να εκφράζουν την άποψη πως πρέπει να στηθούν εθνικές κάλπες με τα πρώτα κιόλας σημάδια οριστικής εξόδου από την πανδημία. Προσδιορίζουν μάλιστα το εν λόγω διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου του 2021, ωστόσο αφήνουν και ένα περιθώριο στις αναλύσεις τους για την άνοιξη του 2022, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Βασικοί πυλώνες της σχετικής επιχειρηματολογίας είναι ότι αφενός μεν με τον τρόπο αυτόν -και αν επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά δεδομένα- θα εξαφανιστεί οριστικά οποιαδήποτε δυνατότητα του Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσει πολιτική αναταραχή (χώρια που θα δημιουργηθεί σοβαρή εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και το αιτιολογικό για άμεσο «κάψιμο» της απλής αναλογικής. Αφετέρου, θα υπάρξουν ευεργετικά αποτελέσματα και στο μέτωπο της διακυβέρνησης της χώρας, αφού πλέον θα έχει δοθεί καθαρή εντολή για ανάπτυξη του σχεδίου του Κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: parapolitika.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page