Εισαγγελική έρευνα σε ορφανοτροφείο των Αθηνών μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών!

Date: 23/12/2021 Time: 10:18

Γροθιά στο στομάχι προκαλούν τα όσα αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσα σε κλειστή δομή προστασίας στην Αττική.

Όπως είπε η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, όλα ξεκίνησαν όταν έλαβε μια επιστολή επώνυμη για παιδική κακοποίηση μέσα στην εν λόγω δομή.

«Τρεις συγκεκριμένοι άνθρωποι που σχετίζονται με αυτή τη δομή μίλησαν για κακοποίηση και βία κατά των παιδιών, για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών, παρουσία των εργαζομένων, και για άλλες συμπεριφορές που είχαν αυτόν τον αποτρόπαιο χαρακτήρα. Το πρώτο που έκανα είναι ότι πήγα ξανά στην Εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην αντιεισαγγελέα Παιδικής Προστασίας και αμέσως μετά πάγωσα τη χρηματοδότηση για τη δομή αυτή και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έλεγχο» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και πρόσθεσε:

«Ο έλεγχος ξεκινά από τη δομή αυτή αλλά τους επόμενους μήνες – Ιανουάριο και Φεβρουάριο- θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Θα οργώσουμε με ελέγχους όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι ειδικοί να εξετάσουν τους πάντες, παιδί-παιδί».

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι ξεκίνησαν και τέσσερα παιδιά για τα οποία υπήρχε συγκεκριμένη καταγγελία απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν από τους ειδικούς στο νοσοκομείο Παίδων. «Εξετάστηκαν τα παιδιά αυτά, εξετάστηκαν και όλα τα υπόλοιπα από τους ειδικούς, το κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας εξέτασε τα διοικητικά, υπάρχει σε εξέλιξη η έρευνα από την εισαγγελία και παράλληλα έχει παγώσει και η χρηματοδότηση» κατέληξε η υφυπουργός Εργασίας.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page