«Είναι επικίνδυνη!» – Οργή και αποκαλύψεις για το «πουλέν» του Μητσοτάκη

Date: 10/11/2023 Time: 12:07

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρώην Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ  (επί Τσίπρα), πρώην επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού και μετέπειτα πρέσβειρα της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες (επί Μητσοτάκη), σήμερα είναι υφυπουργός Εξωτερικών με ισχύ και αρμοδιότητες που την καθιστούν απόλυτη κυρίαρχο του Υπουργείου.

Ωστόσο, ο γεωπολιτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, αποκάλυψε ότι η κ.Παπαδοπούλου είχε απαλλαχθεί με εντολή Τσίπρα από τα καθήκοντά της στην νευραλγική θέση που κατείχε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ήταν μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, μια από τις κρισιμότερες διπλωματικές θέσεις της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κ.Καλεντερίδης, ο κ.Τσίπρας αποφάσισε «για λόγους που ξέρει ο ίδιος» και ζήτησε από τον τότε ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, «να την πάρει από κει». Η κ.Παπαδοπούλου εστάλη σε Ουρουγουάη και Παραγουάη, αλλά μετά από λίγο, η Κομισιόν ζήτησε «δανεική» από την Ελλάδα για να πάει στο Κόσοβο.

«Κι ενώ ο Πρωθυπουργός είχε αποφασίσει ακόμα και την συνταξιοδότησή της με βάση ασφαλείς πληροφορίες, ο κ.Κοτζιας επειδή ήθελε να κάνει το καλό παιδί την έστειλε στο Κοσσυφοπέδιο εκπρόσωπο της ΕΕ με απίστευτες αποδοχές», επεσήμανε ο έμπειρος αναλυτής στο διαδικτυακό του κανάλι.

Στη συνέχεια και με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της κ.Παπαδοπούλου, ο Σάββας Καλεντερίδης έστρεψε τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την έκανε υφυπουργό Εξωτερικών:

«Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός να την απομακρύνει ως επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα και να έρχεται άλλος Πρωθυπουργός να τη στέλνει στην Ουάσιγκτον, στην πιο σημαντική θέση … Εδώ κάτι γίνεται … Θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Για να ακούμε τέτοια μαργαριτάρια, να ξεπλένουν την Τουρκία, κάτι γίνεται εδώ πέρα. Και τι άλλο είπε (σ.σ. η κ.Παπαδοπούλου); Άλλο μαργαριτάρι: ‘Γίνεται ένα παιχνίδι ανάμεσα σε hard και soft power. Πάντοτε η Ελλάδα ήταν soft power, ίσως επειδή έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δεν μπορούμε να είμαστε hard power’. Αυτή δεν μπορεί να καθίσει απέναντι στην Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί μόνο hard power. Πάρτε την από κει, είναι επικίνδυνη! Πάρτε την χθες».

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

Share to...