ΕΕΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους μικρομεσαίους και την τεράστια απώλεια εσόδων σε ακτοπλοΐα και μεταφορές

Date: 15/11/2020 Time: 11:59

Περισσότερα μέτρα στήριξης ζητούν φορείς της αγοράς από την κυβέρνηση, εκτιμώντας πως όσα έχουν ανακοινωθεί και θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα δεν επαρκούν, τη στιγμή που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας καταγγέλλει αδιαφορία για τη μικρομεσαία επιχείρηση και στήριξη των μεγάλων. 

«Με λύπη μας βλέπουμε ότι μέχρι τώρα στις κυβερνητικές επιλογές υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης συνοψίζονται στη φράση “στηρίζουμε τους μεγάλους, αδιαφορούμε για τους μικρούς”. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα ποσά που έχουν διατεθεί για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, η μερίδα του λέοντος από τον τραπεζικό δανεισμό του 2020 έχει πάει σε μεγάλες επιχειρήσεις που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και κάποια ελάχιστα ποσά προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν και το 99,2% των επιχειρήσεων της χώρας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας πως αυτή η επιλεκτική, αλλά και προκλητική ενίσχυση των ολίγων πρέπει να σταματήσει.

Να στηριχθεί η ακτοπλοΐα

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος της ακτοπλοΐας τους επόμενους μήνες, ζητεί με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Σύμφωνα με τον ΣΕΕΝ, λόγω των επιπτώσεων στην επιβατική κίνηση και στον τουρισμό από την πανδημία θα υπάρξει απώλεια εσόδων το 2020, τόσο στις ακτοπλοϊκές γραμμές όσο και σε αυτές της Αδριατικής, που θα ξεπεράσει τα 300.000.000 ευρώ, ενώ τα ζημιογόνα αποτελέσματα των εταιριών αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 100.000.000-130.000.000 ευρώ!

Πρόσθετα μέτρα στήριξης ζητεί με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Μεταφορών, Ανάπτυξης και Οικονομικών και το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, προκειμένου να αντιμετωπίσει ο κλάδος των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης τη μείωση του μεταφορικού έργου σε ποσοστό 70%, λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζουν αναγκαίο να μειωθούν τουλάχιστον κατά 50% τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 και να επιδοτηθούν όλοι οι αυτοκινητιστές με 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο για πάγια και ανελαστικά έξοδα.

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page