Ε. Αντώναρος: Η κατάσταση στην οικονομία επιδεινώνεται. Θα χρησιμοποιήσουν τους ανεμβολίαστους ως άλλοθι για απολύσεις

Date: 16/07/2021 Time: 13:04

Τα μαντάτα δεν είναι καλά. Λιγότερο από το μέτωπο του κορωνοϊού — όπου τα κρούσματα αναπόφευκτα θα αυξηθούν. Όσο από το μέτωπο της ανερμάτιστης ( αλλά κι επικίνδυνης) κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχοντας κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο χρησιμοποιεί τώρα την πανδημία για να σφίξει κι άλλο τα λουριά σε μια κοινωνία που παλεύει με ανασφάλειες

Επισήμως δεν “τίθεται” μας λένε θέμα απολύσεων. Αλλά την ίδια στιγμή οι ακροδεξιοί γκαουλάιτερ της κυβέρνησης απειλούν τους πάντες με αναστολές εργασίας και — βεβαίως– με απολύσεις.

Αν πρόκειται μόνο για εκβιαστικά διλήμματα κι απειλές για να οδηγηθούν κάποιοι που διστάζουν στα εμβολιαστικά κέντρα ή για σχεδιασμένη πολιτική  επιβολής “γύψου” στα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα. Εγώ πιστεύω ότι υπερισχύει το δεύτερο. Η κατάσταση στην οικονομία — παρά τις τυμπανοκρουσίες Μητσοτάκη — επιδεινώνεται. Φθινόπωρο και χειμώνας μας επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Κι έτσι η κυβέρνηση  ξεδιπλώνοντας το χαλί για απολύσεις προσπαθεί να μετακυλίσει την ευθύνη για όσα πρόκειται να συμβούν στον μέσο πολίτη. Και δημιουργεί εξιλαστήρια θύματα στο πρόσωπο όσων για διαφόρους λόγους είναι επιφυλακτικοί στον εμβολιασμό.

Αυτοί έχουν γίνει ήδη οι δακτυλοδεικτούμενοι — και με λυπεί το γεγονός ότι πολλοί που και νοήμονες είναι  και αντίθετοι στην αυθαίρετη καταπάτηση των συνταγματικών ελευθεριών — πατάνε κιόλας αυτή την πεπονόφλουδα. Ο διχασμός της κοινωνίας θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα. Η δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού — που είναι ό,τι χειρότερο σε δύσκολες περιστάσεις σαν τις σημερινές — θα ενταθεί. Αν δεν προσέξουμε ο ένας θα υποβλέπει τον άλλο.  Κοινωνίες που έπεσαν σε αυτή την παγίδα οδηγήθηκαν στην καταστροφή. Γι αυτό πρέπει να διατηρήσουμε όλοι τη ψυχραιμία μας.

Σημασία έχει να είμαστε ΌΛΟΙ καλά. Εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι. Όχι οι  μισοί. Όχι οι μεν σε βάρος των δε. Και ως εμβολιασμένος ο ίδιος θα ήθελα να κάνω μια φιλική παραίνεση σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο: Πολλοί από αυτούς κάνουν το ολέθριο λάθος να πιστεύουν (λαθεμένα!) ότι έχουν γίνει άτρωτοι. Αγνοούν κάθε μέτρο προφύλαξης ( μάσκες αποστάσεις κλπ.) κι έτσι γίνονται — με την ανεύθυνη ενθάρρυνση της πολιτείας — σε εστίες υπερμετάδοσης. Πολύ πιο επικίνδυνοι από τους περισσότερους ανεμβολίαστους που προσέχουν.  Αυτές οι συμπεριφορές είναι που θα κρίνουν σε τελική ανάλυση την εξέλιξη της πανδημίας. Και λιγότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων η το λεγόμενο τείχος ανοσίας του οποίου την χρησιμότητα όλο και περισσότεροι επιστήμονες στο εξωτερικό δείχνουν να αμφισβητούν.

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page