Δισεκατομμυριούχοι εμβολιαστές και άνθρωποι-πειραματόζωα. Η πικρή αλήθεια πίσω από τη φαρμακευτική σφαγή

Date: 28/12/2021 Time: 13:08

Πώς κάνεις ένα δυνητικά επικίνδυνο και αναποτελεσματικό φάρμακο να φαίνεται σαν θαύμα της σύγχρονης επιστήμης; Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να εγγράψετε μόνο ορισμένα άτομα σε κλινικές δοκιμές και να αποκλείσετε άλλα ή να κλείσετε τη μελέτη αμέσως μόλις δείτε μια αιχμή στα δεδομένα που υποδηλώνει ενδείξεις αποτελεσματικότητας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε.

Σύμφωνα με τον επαγγελματία υγείας και συγγραφέα Craig Stellpflug στο άρθρο του “Big Pharma: Getting away with murder” (2012), η στρατηγική είναι να μπεις γρήγορα, να σχεδιάσεις τη μελέτη για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, να βγεις γρήγορα και να βγάλεις πολλά χρήματα.

Ο Stellpflug λέει:

Απλά μην τη δημοσιεύσετε! Το 68% όλων των μελετών φαρμάκων κρύβονται κάτω από το χαλί για να μην αναφερθούν αυτές οι ενοχλητικές παρενέργειες. Μόνο το 32 τοις εκατό των μελετών βγαίνουν θετικές και πολλές από αυτές τις μελέτες “συντομεύονται” για να περιοριστούν τα μακροπρόθεσμα ευρήματα. Διαπιστώθηκε ότι οι μελέτες που συντομεύτηκαν υπερεκτιμούν την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου της μελέτης και ότι παραλείπουν επικίνδυνες παρενέργειες και επιπλοκές κατά μέσο όρο 30 τοις εκατό. Αυτό θα εξηγούσε το εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας 85 τοις εκατό των μελετών φαρμάκων στα χέρια της Μεγάλης Φαρμακοβιομηχανίας σύμφωνα με το Annals of Internal Medicine.

Βέβαια, βοηθάει να πείσετε τις ρυθμιστικές αρχές και να πείσετε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους αξιωματούχους υγείας για την ανάγκη του θαυματουργού προϊόντος σας και την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του. Κατά τη διαδικασία αυτή, οι καλοπληρωμένοι επιστήμονες καριέρας και η “επιστήμη” ουσιαστικά διαμορφώνονται και καθοδηγούνται από τα εταιρικά περιθώρια κέρδους και τις πολιτικές διαδικασίες.

Και ποιος καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε οικονομικά χρήματα από το να κάνετε την τρίχα τριχιά και να το αποκαλέσετε “πανδημία”;

Ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο COVID-19

Η Wall Street Journal δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο δύο καθηγητών υγείας, οι οποίοι δήλωσαν ότι η πολιτική – και όχι η επιστήμη – βρίσκεται πίσω από την αποτυχία των αξιωματούχων υγείας και των μέσων ενημέρωσης να ενημερώσουν πλήρως το κοινό για τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID.

Αν και το άρθρο είναι διαθέσιμο ολόκληρο μόνο για τους συνδρομητές, ο ιστότοπος Children’s Health Defense (CHD) παρέχει μια κατατοπιστική περίληψη.

Η CHD σημειώνει ότι ο Δρ Joseph A Ladapo, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή David Geffen, και ο Δρ Harvey A Risch, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale, έγραψαν ότι ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των εμβολίων Covid-19 έχουν υποτιμηθεί, η πολιτική του εμβολιασμού έχει υποβιβάσει τις ανησυχίες τους στο περιθώριο της επιστημονικής σκέψης.

Οι δύο καθηγητές σημείωσαν ότι οι κλινικές μελέτες δεν λένε πάντα την πλήρη ιστορία σχετικά με την ασφάλεια των φαρμάκων και ότι οι επιπτώσεις στην υγεία συχνά παραμένουν άγνωστες έως ότου το φάρμακο κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Vioxx, ένα παυσίπονο που αύξησε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου- αντικαταθλιπτικά που φάνηκε να αυξάνουν τις απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ νεαρών ενηλίκων- και ένα εμβόλιο γρίπης που χρησιμοποιήθηκε στην επιδημία γρίπης των χοίρων το 2009-10, το οποίο ήταν ύποπτο για την πρόκληση εμπύρετων σπασμών και ναρκοληψίας σε παιδιά.

Οι συγγραφείς πρόσθεσαν ότι οι κλινικές δοκιμές συχνά περιλαμβάνουν ασθενείς που δεν είναι αντιπροσωπευτικοί του γενικού πληθυσμού και ότι περισσότερα μαθαίνονται για την ασφάλεια των φαρμάκων από τα στοιχεία του πραγματικού κόσμου. Έχοντας αυτό κατά νου, δήλωσαν ότι η μεγάλη ομαδοποίηση των παρενεργειών μετά τα εμβόλια COVID είναι ανησυχητική, όπως και η σιωπή γύρω από αυτά τα πιθανά σήματα βλάβης.

Οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων περιλαμβάνουν χαμηλά αιμοπετάλια, φλεγμονή της καρδιάς, θρόμβωση των εν τω βάθει φλεβών και θάνατο. Ωστόσο, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό είναι πιθανό να αποτελεί ένα κλάσμα του συνολικού αριθμού των ανεπιθύμητων συμβάντων.

Επικρίνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επειδή αγνοούν τις αναφερόμενες σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου COVID.

Οι συγγραφείς αναγνωρίζουν ότι οι κίνδυνοι των εμβολίων COVID σε ορισμένους πληθυσμούς, και κυρίως στα παιδιά, μπορεί να υπερτερούν των οφελών. Αναφέρουν επίσης ότι ούτε μία δημοσιευμένη μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι οι ασθενείς με προηγούμενη λοίμωξη επωφελούνται από τον εμβολιασμό COVID-19. Κάτι που δεν αναγνωρίζεται εύκολα από το CDC ή τον Anthony Fauci, ένδειξη, σύμφωνα με τους συγγραφείς, του πόσο βαθιά μπλεγμένη είναι η πολιτική της πανδημίας στην επιστήμη.

Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι αρχές δημόσιας υγείας κάνουν λάθος και διακινδυνεύουν τη διάβρωση της εμπιστοσύνης του κοινού με το να μην είναι ειλικρινείς σχετικά με την πιθανότητα βλάβης από τα εμβόλια.

Merck και Vioxx

Είναι αποκαλυπτικό ότι οι δύο επιστήμονες αναφέρονται στο Vioxx, το οποίο ήταν κάποτε δημοφιλές για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Αποσύρθηκε από την αγορά το 2004 μετά από ανησυχίες ότι μπορεί να έχει τραυματίσει εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς, ενώ πιθανόν να έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες στις ΗΠΑ.

Ο Δρ David Graham, πληροφοριοδότης και ανώτερος ερευνητής του FDA, επέκρινε τη διαδικασία έγκρισης του Vioxx (rofecoxib), ενός αντιφλεγμονώδους φαρμάκου που χορηγείται από το στόμα, από τον FDA. Σε διάφορες συνεντεύξεις και ακροάσεις στο Κογκρέσο, περιέγραψε το αποτέλεσμα του Vioxx ως καταστροφικό και απαράμιλλο στην ιστορία των ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι το έπος γύρω από το Vioxx αποτέλεσε μια άνευ προηγουμένου αποτυχία του εθνικού συστήματος έγκρισης και εποπτείας των φαρμάκων.

Το 2004, ο Graham υποστήριξε ότι το παυσίπονο είχε προκαλέσει 88.000 έως 139.000 καρδιακές προσβολές στις ΗΠΑ – το 30-40% των οποίων ήταν θανατηφόρες – κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, το Vioxx, που κατασκευάστηκε από τη Monsanto (μια εταιρεία με αποδεδειγμένο ιστορικό διεφθαρμένων πρακτικών) και διατέθηκε στην αγορά από τη Merck, έγινε κορυφαίο φάρμακο για την ανακούφιση από τον πόνο των συμπτωμάτων διαφόρων μορφών αρθρίτιδας.

Έρευνα που παρουσιάστηκε στον FDA στις αρχές του 2001 έδειξε ότι οι ασθενείς που έπαιρναν το Vioxx είχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε σύγκριση με εκείνους που έπαιρναν κάποια από τα παλαιότερα εναλλακτικά φάρμακα.

Ωστόσο, η πραγματική αλλαγή του παιχνιδιού ήρθε το 2004, όταν ο Δρ Γκράχαμ δημοσίευσε τα ευρήματα που έδειξαν ότι το Vioxx αύξησε την πιθανότητα καρδιακής προσβολής και θανάτου από καρδιακή ανακοπή σημαντικά περισσότερο από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του στην αγορά. Οι δόσεις του Vioxx που υπερέβαιναν τη συνιστώμενη ημερήσια δόση των 25 χιλιοστογραμμαρίων βρέθηκε επίσης ότι υπερτριπλασίαζαν τον κίνδυνο ενός ασθενούς σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπαιρναν παυσίπονα.

Τον Σεπτέμβριο του 2004, το Vioxx αποσύρθηκε από την αγορά. Όμως το 2006, αποκαλύφθηκαν ακόμη πιο καταδικαστικά ευρήματα από μια μελέτη που έδειξε ότι ορισμένοι ασθενείς είχαν πιθανότατα υποστεί καρδιακή προσβολή πολύ νωρίτερα μετά την έναρξη της θεραπείας με το Vioxx. Εμφανιζόμενη στο Canadian Medical Association Journal, η μελέτη έδειξε ότι το 25% των ασθενών που έπαθαν καρδιακή προσβολή ενώ έπαιρναν Vioxx το έπαθαν μέσα σε δύο εβδομάδες από την έναρξη της θεραπείας με το φάρμακο. Αυτό έδειξε ότι οι καρδιαγγειακοί κίνδυνοι που σχετίζονται με το Vioxx μπορεί να εμφανιστούν πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Ο FDA επικρίθηκε για τη στενή σχέση του με τη Merck και μάρτυρες σε ακρόαση της επιτροπής οικονομικών της Γερουσίας περιέγραψαν πώς αγνοήθηκαν τα σήματα κινδύνου του Vioxx. Πράγματι, ένα άρθρο του 2007 που δημοσιεύθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ισχυρίστηκε ότι, παρόλο που οι επιστήμονες της Merck γνώριζαν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το καρδιαγγειακό σύστημα, καμία από τις μελέτες παρέμβασης που υποβλήθηκαν στον FDA το 1998 δεν είχε σχεδιαστεί για να αξιολογήσει τον εν λόγω κίνδυνο.

Ληστές βαρόνοι και πειραματόζωα

Η Merck ανέφερε ότι οι πωλήσεις του Vioxx ξεπέρασαν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που το φάρμακο βρισκόταν στην αγορά. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει καταβάλει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμούς δικαστικών διαφορών και ποινικά πρόστιμα για το Vioxx. Παρόλα αυτά, με σκληρούς εμπορικούς όρους, ήταν μια τεράστια επιτυχία, που οδήγησε σε κέρδη 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία.

Τον Μάιο του 2021, αναφέρθηκε ότι τα εμβόλια Covid-19 δημιούργησαν τουλάχιστον εννέα νέους δισεκατομμυριούχους. Σύμφωνα με έρευνα της People’s Vaccine Alliance, στους νέους δισεκατομμυριούχους περιλαμβάνονταν ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, και ο Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, η οποία παρήγαγε ένα εμβόλιο με την Pfizer. Και οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι αξίζουν τότε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ανώτερα στελέχη της κινεζικής CanSino Biologics και πρώτοι επενδυτές της Moderna έγιναν επίσης δισεκατομμυριούχοι.

Παρόλο που οι εννέα νέοι δισεκατομμυριούχοι αξίζουν συνολικά 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια, τα εμβόλια χρηματοδοτήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από δημόσιο χρήμα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έκθεση του CNN τον Μάιο του 2021, η BioNTech έλαβε 325 εκατομμύρια ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση για την ανάπτυξη του εμβολίου. Η εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,1 δισ. ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο μερίδιο των πωλήσεών της από το εμβόλιο Covid-19, έναντι ζημιών 53,4 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι πωλήσεις του εμβολίου Covid-19 της Moderna έφτασαν τα 1,7 δισ. δολάρια τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους και είχε το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο της ιστορίας της. Η Moderna αναμένεται να πραγματοποιήσει έσοδα 13,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το εμβόλιο Covid-19 το 2021. Η εταιρεία έλαβε χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ανάπτυξη του εμβολίου της.

Η Big Pharma έχει κάθε λόγο να διαιωνίζει την ιδέα μιας θανατηφόρας παγκόσμιας πανδημίας και να διογκώνει την αποτελεσματικότητα και την ανάγκη για τα εμβόλιά της. Και έχει κάθε λόγο, μαζί με τους συνεργάτες της στην κυβέρνηση και στον ΠΟΥ, να απαξιώσει εναλλακτικές και αναμφισβήτητα πιο αποτελεσματικές θεραπείες όπως η ιβερμεκτίνη (βλ. το ηλεκτρονικό άρθρο “Η εκστρατεία κατά της ιβερμεκτίνης: WHO’s Chief Scientist Served with Legal Notice for Disinformation and Suppression of Evidence”).

Δεν χρειάζεται να καλύψουμε εδώ το έδαφος που έχει καλυφθεί εκτενώς αλλού, αλλά είναι πλέον απολύτως σαφές ότι πολλοί συνεχίζουν να αμφισβητούν τη συνολική επίσημη αφήγηση για το COVID-19, την προπαγάνδα του φόβου, τα συγκεκριμένα δεδομένα, τα πρωτόκολλα δοκιμών PCR, τις προφανείς συγκρούσεις συμφερόντων και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Επιπλέον, μια ομάδα 57 κορυφαίων επιστημόνων, γιατρών και εμπειρογνωμόνων πολιτικής δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση που θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων Covid-19. Ζητούν τον άμεσο τερματισμό όλων των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Υπάρχουν εκατοντάδες επιστήμονες που έχουν αμφισβητήσει τη στρατηγική της κυβέρνησης και του ΠΟΥ και που έχουν επιστήσει την προσοχή στους εξαιρετικά χαμηλούς κινδύνους που ενέχει το COVID για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, καθώς και στις καταστροφικές (αναποτελεσματικές) πολιτικές και αποφάσεις που αφορούν τα λουκέτα και άλλους περιορισμούς.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι κορυφαίοι επιστήμονες που αμφισβητούν την ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό και οι οποίοι έχουν επίσης επισημάνει αξιόπιστες και εξαιρετικά ανησυχητικές παρενέργειες (πραγματικές και δυνητικές) μιας τέτοιας στρατηγικής, όχι λιγότερο από τον Δρ Robert Malone, ο οποίος πιστώνεται την ανάπτυξη της τεχνολογίας εμβολίων mRNA, τον Δρ Byram Bridle, έναν ανοσολόγο για τους ιούς, και τον Δρ Geert Vanden Bossche, έναν διακεκριμένο ιολόγο και ειδικό στα εμβόλια.

Σε αντίθεση με τη Merck και το Vioxx, οι κυβερνήσεις (το κοινό) θα είναι αυτές που θα πληρώσουν οποιοδήποτε μελλοντικό κόστος αποζημίωσης αυτών των πειραματικών εμβολίων που έχουν διαφύγει από τις κατάλληλες (μακροχρόνιες) δοκιμές. Και δεδομένης της κλίμακας της εξάπλωσης, οι ζημιές που θα προκληθούν θα μπορούσαν να κάνουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες του Vioxx να φαίνονται απλώς μια απλή παρένθεση.

Εμβόλια που κυκλοφόρησαν στην αγορά μέσω έκτακτης άδειας χρήσης για μια “έκτακτη ανάγκη” που κατασκευάστηκε με βάση τους θανάτους που τόσο συχνά αποδίδονται λανθασμένα στο COVID-19.  Τα οποία εισήχθησαν στην αγορά με βάση ελαττωματικά πρωτόκολλα δοκιμών PCR με κύκλους μεγέθυνσης που προετοιμάστηκαν για τη δημιουργία “καζεστεμίας”.

Για να δανειστώ από τον Δρ David Graham: μήπως βιώνουμε σήμερα κάτι πιο καταστροφικό και απαράμιλλο στην ιστορία του κόσμου, πόσο μάλλον των ΗΠΑ: μια πρωτοφανή αποτυχία της παγκόσμιας έγκρισης και εποπτείας των φαρμάκων;

Εν τω μεταξύ, ενώ δισεκατομμύρια εμβολιασμένοι άνθρωποι χρησιμεύουν ως ανθρώπινα πειραματόζωα, οι νεόκοποι βασιλιάδες των εμβολίων θα πουλανε το σανό τους όσο ο ήλιος λάμπει (και ο φόβος συνεχίζεται).

Πηγή: Principia Scientific International

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page