Δεν μας τα λέει καλά ο πρώην ΥΠΕΞ: «Δούρειος Ίππος» των Τούρκων στη Θράκη ο Κατρούγκαλος!

Date: 10/07/2021 Time: 11:57

Σε μια ομολογία πρωτοφανούς ραγιαδισμού και υποτέλειας ο Γιώργος Κατρούγκαλος έλαβε ξεδιάντροπη θέση στο θέμα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στην υπόθεση της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Θράκης».

Επισημαίνεται συνοπτικά ότι το δικαστήριο έκρινε πως το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού επεκτείνεται και στο επίπεδο των ενώσεων προσώπων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποιος που δηλώνει στη Θράκη ότι είναι Τούρκος θα μπορεί τώρα να το κάνει και μέσω συλλογικών ενώσεων, δίνοντας στο αίτημά του υπόσταση συλλογικής και άρα εθνικής οντότητας! Αυτό ακριβώς που επί δεκαετίες στη Θράκη προωθεί η Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική μειονότητα ως στρατηγικό προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεών της.

Βάζοντας πλάτη στους πράκτορες του προξενείου και λειτουργώντας σαν Δούρειος Ίππος, ο πρώην ΥΠΕΞ και τομεάρχης Εξωτερικών σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ότι αποδέχεται εγκληματικά το τουρκικό αίτημα, βάζοντας ακόμα ένα καρφί στην πλάτη της Θράκης! Και όλα αυτά την ώρα που ο ευαίσθητος για τα ξένα δίκαια Κατρούγκαλος αποφεύγει επιμελώς να σχολιάσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, απορρίπτει εκ νέου το αίτημα αναγνώρισης του υποκινούμενου σωματείου, διότι, όπως δήλωσε, δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί και η διαρροή απορρήτων της διάσκεψης αποτελεί ποινικό αδίκημα!

Σε συνέντευξή του στον πατριωτικό «Χρόνο» της Κομοτηνής ο Γιώργος Κατρούγκαλος, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανιστόρητους Συριζαίους, δήλωσε κουτοπόνηρα ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού δεν μεταβάλλει τον θρησκευτικό χαρακτήρα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, λες και αυτό ήταν το ζητούμενο. «Είναι εντελώς σαφές ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική μειονότητα, προσδιορίζεται με θρησκευτικούς όρους στη Συνθήκη της Λωζάννης. Αυτό δεν τίθεται σε αμφισβήτηση από το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», λέει χαζοχαρούμενα.

Σπεύδει όμως να αναγνωρίσει, δήθεν ανώδυνα, κάτι που ανοίγει κερκόπορτα στη Θράκη, λέγοντας: «Το ΕΔΔΑ δέχθηκε ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού -να μπορεί δηλαδή ένα μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας να λέει “εγώ αισθάνομαι Τούρκος στη συνείδησή μου”- επεκτείνεται και στο επίπεδο των ενώσεων προσώπων». Επισημαίνεται ότι η Τουρκία, αντιλαμβανόμενη ότι δύσκολα θα επιτύχει να κατοχυρώσει «εθνικά χαρακτηριστικά» στους μουσουλμάνους της Θράκης, επιδιώκει μέσω της ανάδειξης του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι να κερδίσει τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό της μειονότητας σαν τουρκικής.

Έχουν σπάσει τα μούτρα τους

Οι διαρκείς προσπάθειες για να κατοχυρωθεί -έστω σαν όρος- μια πληθυσμιακή μειοψηφία στην επικράτεια ενός κράτους, ως εθνική μειονότητα, έχουν σπάσει μέχρι στιγμής τα μούτρα τους στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Αφετέρου, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι μια υπόθεση ελεύθερης ατομικής επιλογής και όχι συλλογικό, ενώ δεν προβλέπονται συλλογικά δικαιώματα στις μειονότητες, για τις οποίες αναγνωρίζονται μόνο δικαιώματα ατομικά.

Να σημειωθεί επίσης ότι από την εποχή του Νταβούτογλου η Άγκυρα αποκαλεί τη μειονότητα στη Θράκη «κοινότητα» κατά το προηγούμενο της Κύπρου. Αποδέχεται και αυτό ο ανεκδιήγητος Κατρούγκαλος ή το αφήνει για επόμενη φάση;

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page