«Χρυσές δουλειές» για τους Έλληνες εφοπλιστές εν μέσω πολέμου: «Το 60% του ρωσικού πετρελαίου σε ελληνικά τάνκερ»

Date: 08/04/2022 Time: 20:35

Το ρεπορτάζ του documentonews.gr για τα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών που κάνουν χρυσές δουλειές με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, επιβεβαιώνουν νέα στοιχεία που δημοσιεύει στέλεχος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με τον Ρόμπιν Μπρουκς, Οικονομικό Διευθυντή στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, στις 3 Απριλίου, σχεδόν το 60% του ρωσικού πετρελαίου βρίσκεται σε τάνκερ ελλήνων εφοπλιστών. Σημειώνεται πως, σύμφωνα πάντα με το γράφημα, στις 27 Φεβρουαρίου, τρεις μέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ήταν περίπου 30%.

Υπογραμμίζεται πως με το θέμα είχε ασχοληθεί ξανά πριν από μερικές ημέρες ο Ρ. Μπρουκς, δημοσιεύοντας ξανά στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής των τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία ανήλθε έχει αυξηθεί στο 52% επί του συνόλου, από το 39% που ήταν πριν τον πόλεμο.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, τάνκερ ελλήνων εφοπλιστών παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο στη Δύση αλλά και σε λιμάνια της Άπω Ανατολής. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πάνω από δέκα εφοπλιστές μεταξύ των οποίων οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μαρτίνος, Τσάκος, Κολλάκης, Καρυδόπουλος, Οικονόμου, Ιγγλέσης, Λαιμός, Αγγελική Φράγκου και άλλοι – κάνουν χρυσές δουλειές με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω πολέμου.

Είναι ενδιαφέρον φυσικά και ενδεικτικό της υποκρισίας που επικρατεί, ότι την ίδια στιγμή οι δύο πρώτοι μέσω των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και MEGA μιλούν για εγκλήματα πολέμου του προέδρου της Ρωσίας, ενώ ο όμιλος Αλαφούζου μέσω του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε» συγκεντρώνει και βοήθεια για τον πληττόμενο ουκρανικό λαό. Η περίπτωση της οικογένειας Μαρτίνου, έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του «αρχικαπετάνιου» της οικογένειας Θανάση Μαρτίνου, είναι σήμερα βουλεύτρια της ΝΔ, του κόμματος δηλαδή που κατηγορεί τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι επιχειρούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις.

Όπως αποδεικνύεται, εκτός από πετρελαιοφόρα πλοία συμφερόντων των εφοπλιστών Αλαφούζου και Τσάκου τα στοιχεία των οποίων είχαν δημοσιοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες, ρωσικό πετρέλαιο μεταφέρουν και βαπόρια συμφερόντων πολλών ακόμη εφοπλιστών ανάμεσα στους οποίους ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μέλη της οικογένειας Μαρτίνου. Το γεγονός αποδεικνύεται από αυτοματοποιημένο σύστημα της Greenpeace, η οποία παρακολουθεί και καταγράφει την πορεία των τάνκερ τα οποία μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στις αγορές της Δύσης και της Ανατολής, αλλά και από τη σελίδα marinetraffic.com η οποία επίσης παρακολουθεί την πορεία των πλοίων. Το documentonews.gr έχει διασταυρώσει τα στοιχεία των πλοίων και μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Πηγή: documentonews.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page