Χωρίς πλοία για 48 ώρες – Προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων η ΠΝΟ

Date: 09/12/2021 Time: 10:39

Για 48 ώρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία προανήγγειλε μάλιστα ότι υπάρχει προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Από τις 00:01 ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021, μέχρι τις 24:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, τα πλοία της ακτοπλοΐας σε όλες τις κατηγορίες, θα δέσουν κάβους, με την ΠΝΟ να ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εκπαίδευση, Υπηρεσίες Γενικών Μητρώων, ΓΕΝΕ, ανεργία, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων, κ.λπ.)

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Γίνεται λόγος για «συνεχή κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς» προσθέτοντας ότι «όχι μόνον δεν βελτίωσε, έστω και επ’ ελάχιστο, την αρνητική της θέση, αλλά πεισματικά αρνείται τη χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς των ναυτεργατών με παραπλανητικά τερτίπια και παραλλαγές».

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page